16 / 04 / 2024

avm mağaza kiraları

avm mağaza kiraları

Yıllık kira yükselişinde 12 aylık TÜFE ortalamasını almak zorunda kalan kurumlarda, yüzde 36 olarak açıklanan senelik enflasyon, itirazlara neden oldu. AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması yeniden alevlendi.

AVM'ler ve markalar arasındaki kira krizi bitti mi?

Kovid-19 salgınıyla beraber alınan kapanma kararları AVM'ler ve mağazalar arasında kira krizine neden olmuştu. Peki AVM'ler ve markalar arasında kira krizi bitti mi?

AVM'lerde kira indiriminde hangi taraf ne istiyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını, sektörleri olduğu gibi AVM'leri de etkiledi. Salgın sürecinde 2 ay kapalı kalan AVM'ler sorunlarına çözüm istiyor. 

Perakende sektöründen kira indirimi talebi!

Kısmı kapanmalar ile beraber haftalık çalışma süreleri 84 saatten 35 saate kadar süşen gıda dışı perakende sektöründe cirolar yüzde 70 geriledi. Online toplantıda buluşan BMD, TMD ve KMD temsilcileri, kısa çalışma ödeneğinin yeniden hayata geçirilmesini ve kiralarda ve vergilerde indirim istedi.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç'den AVM kira ödemeleri için çağrı!

AVM mağazaların kira bedelleri ile ilgili açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kira ödemeleri için yeni çözümlerinin üretilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Perakende sektöründe AVM'lerle kira müzakereleri başladı!

Sportive’in genel müdürü ve aynı zamanda Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Selgur, AVM'lerdeki sürece ilişkin bilgi verdi. Selgur, "AVM’lerle kira müzakereleri yapıyoruz. Bu durumun sürdürülebilirliği yok. Kiralarda köpük vardı" dedi.

AVM'lerde kiracısı ile dost yatırımcılar için fırsat dönemi!

BMD’nin üyeleri arasında yaptığı ankete göre AVM’lerde neredeyse kapanan kadar yeni mağaza açıldığını belirten Sinan Öncel, "‘Kiracısı ile dost’ yatırımcılar için fırsatlar devam ediyor" dedi.

AVM’lerin ışığının yanması lazım!

Orka Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "AVM’lerin ışığının yanması lazım. Sektör olarak en çok zorlandığımız şey, iş yapamadığımız yerlerden çıkamıyoruz" dedi.

AVM’ler kendilerinin kiracısı oluyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle cirolarında düşüş yaşayan markaların zarardaki mağazalarını kapatmak istemesi, AVM’leri farklı yollara itti. AVM yönetimleri ayrılmak isteyen markalara ‘bayiniz olayım, çıkmayın’ teklifini sunuyor.

Avi Alkaş: Cirosu 3 misli artan kiracının kira vermemesi haksızlık!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılan AVM'lerdeki kira sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Alkaş, "Hak edene çalışana daha fazla destek olarak dengeyi bulacağız. Cirosu 3 misli artan bir kiracının kira vermemesi haksızlık" dedi...

Mağaza kiraları ertelenmezse birçok mağaza kapanacak!

AYD Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerdeki kira durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Öncel, kiralarda ciroya endeksleme ve ilk aylarda öteleme olmadığı takdirde çok sayıda mağazanın kapatma kararı alacağını belirtti...

Perakendecilerden 'ciro kirası' açıklaması!

KMD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, AVM'lerin açılması sürecinde perakendenin tüm paydaşları için aldığı tavsiye kararlarını açıkladı. Tınastepe, "AVM yatırımcılarına bir müddet kirasız dönem öneriyoruz" ve bir yıl süreyle ciro kirasına geçilmesi gerektiğini belirtti...

AVM'lere ciro üzerinden kira sistemi getirilsin!

Eski milletvekillerinden Prof. Dr. Aydın Ayaydın, AVM'lerin açılmasına ve kira sorununa ilişkin konuştu. Ayaydın, AVM'lere ciro üzerinden kira sistemi getirilmesi gerektiğini belirtti...

AVM'deki mağazaların kiraları devlet tarafından ödensin!

AVM'lerin Mayıs'ta açılacağı duyuruldu. Peki AVM'ler nasıl açılacak? AVM'lerdeki mağazaların sahipleri “Açılsın ama bir süre kira ödemeyelim. Çok zor durumdayız” diyorlar...

AVM’de kazan-kazan modeli!

Düşük doluluk ve kepenk kapanma riski almak istemeyen Çamsan Park, AVM'de yeni bir model yarattı. Markalara özel kiralama koşulları sunan AVM, mağazalar ciro yaptıkça kazanacak...

Perakendecilerin outlet AVM'lerdeki mağaza kiralama talepleri katlandı!

Ünlü firmaların stoklarını eritmelerine imkan sunan veya ikinci kalite ürün satışı yapılan outlet AVM'lerde mağaza kiralamalarına olan talep katlandı...

İldem Kaysermall AVM'deki 34 mağaza satışa sunuldu: 120 ay taksit imkanıyla!

Kayseri'de yer alan İldem Kaysermall AVM'deki 34 mağaza yüzde 10 peşin ve 120 ay taksit imkanıyla satışa çıkarıldı...

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Zeruj Mall Pendik AVM'de hangi mağazalar var? Zeruj Mall Pendik mağaza listesi!

Geçtiğimiz günlerde Pendik'te hayata geçirilen Zeruj Mall kapılarını açtı. Sadece kadınlara hizmet veren Zeruj Mall Anatolia AVM'de hangi mağazalar var? Zeruj Mall  Pendik AVM mağaza listesi...

LG, Emaar AVM'de mağaza açtı!

Yeni mağaza açılışlarını hız kesmeden sürdüren LG, Emaar Alışveriş Merkezi'nde mağaza açtı...

Ebebek Cevahir AVM’de mağaza açtı!

Mağaza yatırımlarına hız kesmeden devam eden ebebek yeni mağazasını Cevahir Alışveriş Merkezi'nde hizmete açtı...

Evidea, 5 yılda 110 mağaza açmayı hedefliyor!

Evidea Kategori Direktörü Levent Akıllı, Evidea markasının yatırımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akıllı, 5 yılda birçoğu AVM'lerde olmak üzere 110 mağaza açmayı hedeflediklerini belirtti.

Hummel M1Konya AVM’de mağaza açtı!

Hummel, geniş marka karması ile Konya ve çevresi için kıymetli yaşam merkezi olan M1Konya AVM'de mağaza açtı.

Babyplus ve Milano Glass Next Level AVM'de mağaza açtı!

Misafirlerini her geçen gün genişleyen marka karması ile karşılamayı sürdüren Next Level AVM'de iki yeni mağaza daha hizmete açıldı.

LG Ankara’da mağaza açtı!

Türkiye’de mağaza ağını genişletmeyi sürdüren LG Electronics, Ankara’nın 8. Mağazası Evdüz LG Brand Shop’ı Etlik’te bulunan Antares AVM’de hizmete açtı. 

Tepe Home Kentpark AVM’de mağaza açtı!

Yeni mağaza açılışlarına hız kesmeden devam eden Tepe Home; Türkiye’deki on altıncı mağazasının kapılarını Kentpark AVM’de açtı.

Carousel AVM'den mağaza kiralarına indirim!

Carousel AVM, ocak-mart döneminde mağaza kiralarında yüzde 40 ile yüzde 60 arasında indirim uugulayacak...

Flo, Karaman Park AVM'de mağaza açtı!

Yeni mağaza açılışlarına hız kesmeden devam eden Flo, Karaman Park AVM'de mağaza açtı.

avm mağaza kiraları Haberi

avm mağaza kiraları

Yıllık kira yükselişinde 12 aylık TÜFE ortalamasını almak zorunda kalan kurumlarda, yüzde 36 olarak açıklanan senelik enflasyon, itirazlara neden oldu. Dünya Gazetesi'nden Yener Karadeniz'in haberine göre; bu itirazlardan biri de pandemi sürecinde kira gelirinin yarısından fazlasından feragat eden AVM’ler tarafından yapıldı. 

AVM'ler, geride bıraktığımız süreçte pandemi sebebiyle markalara büyük destekler sağladıklarını ve bu çerçevede kiralarının da önemli bir bölümünden feragat ettiklerine dikkat çekerek, şimdi de kira artış oranında yıllık enflasyonun çok gerisinde kalmaları sebebiyle ortaya çıkan kayıp için için çalışma başlattı. Buçerçevede bir çalışma grubu oluşturulan kurumlar, oluşturulacak formül ile eriyen kira gelirlerini yükseltecek.

AVM’ler Ankara ile temasta

Bilindiği üzere 2018 yılında getirilen karar ile AVM’ler 5 veya daha uzun süreli kira sözleşmelerinde senelik TÜFE ortalaması üzerinden kiralarda yükseliş gerçekleştirebiliyor. Sözleşme...