19 / 04 / 2024

Mağaza kiraları ertelenmezse birçok mağaza kapanacak!

Mağaza kiraları ertelenmezse birçok mağaza kapanacak!

AYD Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerdeki kira durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Öncel, kiralarda ciroya endeksleme ve ilk aylarda öteleme olmadığı takdirde çok sayıda mağazanın kapatma kararı alacağını belirtti...



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, Türkiye genelinde 436 Alışveriş merkezinden (AVM) 420'sinin açıldığını fakat mağazalarda açılma oranının yüzde 40'ta kaldığını belirtti. 

Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre; AVM'ler 11 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla tekrar hizmete başladı ancak AVM’lerin içindeki mağazaların çoğu henüz açılmadı. Sozcu.com.tr’ye konuşan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM’lerin tekrar açılmasıyla birlikte oluşan tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mağaza kiraları ertelenmezse birçok mağaza kapanacak!

AVM’lerdeki mağazaların kira ödemelerine ilişkin konuşan Altaş, “Mart ve Nisan’da kira almadık, bu ay da almıyoruz. Haziran’dan itibaren ise her AVM ayrı ayrı düzenleme yapacak, bazı AVM’ler ciroya oranla kiralarda indirime gidecek” diye konuştu.

BMD Başkanı Sinan Öncel de, AVM’lerde açılan mağaza oranının yüzde 20’leri ancak bulduğunu, çok sınırlı sayıda mağazanın açıldığını, 200 mağazalı bir AVM’de rakamın 20-30’larda olduğunu belirtti.

Öncel, açılan mağazalarda cirolardaki düşüşün yüzde 40’tan daha fazla olduğunu, AVM’ye giren 10 müşteriden 8’inin alışveriş yaptığı açıklamasının da gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Çoğu mağazanın vaka sayılarının düşmesini ve normalleşme adımlarının atılmasını beklediğini ifade eden Öncel, kiralarda ciroya endeksleme ve ilk aylarda öteleme olmadığı takdirde çok sayıda mağazanın kapatma kararı almayı planladığını, kapatmak isteyene kolaylık yapılmasını istediklerine dikkat çekti. 

İhsan Ateş: AVM'lerde cirodan kira beklentisi var!

Kiracı markalar AVM'lerle yol ayrımında!

AVM-mağazalar savaşında kim, ne istiyor?


Geri Dön