18 / 04 / 2024

İhsan Ateş: AVM'lerde cirodan kira beklentisi var!

İhsan Ateş: AVM'lerde cirodan kira beklentisi var!

DeFacto Üst Yöneticisi (CEO) İhsan Ateş, kiralama tarafında bir sorun yaşamadıklarını söyleyerek, "Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) önümüzdeki dönemde cirodan kira beklentisi var'' dedi.



DeFacto Üst Yöneticisi (CEO) İhsan Ateş, pandemi sürecinin ardından süreç için deforme olmayan anti bakteriyel kumaşlardan üretilen ve sağlık hakkındaki farkındalığı korumayla ilgili bir koleksiyon hazırladıklarını açıkladı. Ateş, "Artık 'Evde kal' dönemi bitti. Kurallara sıkı sıkı bağlı kalacağımız ama bir yandan hayatın akışını devam ettireceğimiz bu yeni dönemin adı 'Güvende kal'. İşte yeni normalimize katkı sunmak için 'Güvende kal' isimli yeni bir koleksiyon oluşturduk." şeklinde konuştu.

Ateş, düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgını karşısında aldıkları önlemler ve yeni süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Salgının Türkiye’de etkisini göstermesiyle beraber çok sıkı önlemler alındığından bahseden Ateş, kendilerinin de bu kapsamda 19 Mart'ta mağazalarda hizmetlerini durdurduklarını açıkladı.

Geçen dönem boyunca "Evde kal" çağrılarına yürekten destek verdiklerinden bahseden Ateş, "Müşterilerimizin ihtiyaçlarını güçlü dijital alt yapımız ile 50 ülkede sadece online kanallarımız üzerinden en güvenilir ve hijyenik koşullarda karşıladık. Online alışveriş kanallarımızın tamamı bu süreçte aralıksız hizmet verdi. Tam otomatik akıllı depomuzdan robotlarımız ve en yüksek hijyen koşulları içinde insan gücümüz ile ihtiyaçları karşıladık. Ve buna da devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

- "Yaklaşık 900 milyon TL’lik finansman kaynağı oluşturduk"

İnsanların evde kaldığı dönemde doğal olarak ekonominin de yavaşladığından bahseden Ateş, bazı global firmaların Türkiye’de imalatı ya da kesimi tamamlanan ürünlerinin siparişini bile iptal ettiğini açıkladı.

Yaşanan bu sorunu çözmek amacıyla bu topraklardan doğan global bir marka olarak, ellerini taşın altına koyduklarından bahseden Ateş, şunları söyledi:

"Milyonlarca kişiye istihdam sağlayan sektöre ‘dayanışma’ ruhu içinde destek olmak adına ‘Can Suyu’ projemizi devreye soktuk. Böylece sektörün güvende olmasını sağladık. Tedarikçilerimize destek olmak, ayakta kalabilmelerini sağlamak için yaklaşık 900 milyon TL’lik finansman kaynağı oluşturduk. Bu süreçte başka adımlar da attık. Çalışanlarımızın güvenlik ve sağlığı için maksimum önlemleri aldık. Tüm çalışanlarımızın ücretlerini eksiksiz ödedik. Sağlık personeline Beyaz Destek projemiz ile 10 bin ürün seti gönderdik. Biz Bize Yeteriz kampanyasına 2 milyon anti bakteriyel maske bağışlayarak katıldık."

- "Kiralar konusunda bir çözüm mutlaka geliştirilecektir"

Kiralama tarafında bir sorun yaşamadıklarından bahseden Ateş, bunun önümüzdeki dönemde de sürmesini istediklerini açıkladı.

Ateş sözlerini şöyle tamamladı:

"Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) önümüzdeki dönemde cirodan kira beklentisi var. İnanıyorum bu süreçte yatırımcılar desteklerini sürdürecek. Çünkü bir nevi ortaklık yapıyoruz. Biz yaşarsak onlar yaşayacak, onlar yaşarsa biz yaşayacağız. Bu konuda bir problem olacağını beklemiyorum. Yardımlaşma ve dayanışma içinde sürecin geçeceğini düşünüyorum. 300-400 AVM var, farklı talepler olabilir ama pratik bir toplumuz. Bir çözüm mutlaka geliştirilecektir." 


Geri Dön