26 / 04 / 2024

AVM’lerin ışığının yanması lazım!

AVM’lerin ışığının yanması lazım!

Orka Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "AVM’lerin ışığının yanması lazım. Sektör olarak en çok zorlandığımız şey, iş yapamadığımız yerlerden çıkamıyoruz" dedi.



EY Türkiye & DÜNYA iş birliğiyle düzenlenen ‘Krizden Çıkmak İçin Dene, Yap ve İlerle’ panelinde iş dünyasının duayenleri, pandemi krizini nasıl yönettiklerini açıkladı. Kovid-19 salgınının yarattığı yeni normal, kendi risklerini de beraberinde getirirken, iş dünyası reformist yaklaşımla beklenmeyen krizle mücadele edilebildiğini ifade ediyor.

Dünya'da yer alan habere göre; EY Türkiye & DÜNYA iş birliğiyle düzenlenen 'Krizden Çıkmak İçin Dene, Yap ve İlerle' paneli online olarak düzenlendi. Panelde, iş dünyasının duayenleri Kovid-19 krizi ile nasıl başa çıktıklarını anlattı. 

Tosyalı Toyo Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, “2020’nin demir çelik sektörü için inişli çıkışlı olduğunu dile getirerek, “Kurun oynak olması, satış koşullarımızda hergün farklılık yarattı. Bütçelerimizin yüzde 100’ünü tutturduğumuz bir yıl oldu. Birçok müşterimizle günde 2-3 defa konuşma fırsatımız oldu, verimliliğimizi yükselttik. 2021’de dijitalleşmeye yatırım yapan şirketlerin ön plana çıkacağı dönem olacağı aşikar” diye konuştu.

AVM’lerin ışığının yanması lazım!

Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Tamer Saka, “Sektör, 2 yıl üst üste küçüldükten sonra 2020'ye umutla başlamıştık. Pandemi başlayınca yüzde 80 ekside mi kapatacağız diye düşünmeye başladık. Mayıstan sonra küçülme durdu. Eylülden sonra ivme arttı. 2020, yılbaşındaki tahminimize göre bitti. 2021’de tablo olumsuz değil, ilk 6 ayı görüyoruz. Ancak 2021’in 3. çeyreğindeki belirsizlikleri hissediyoruz” açıklamasında bulundu.

AVM’lerin ışığının yanması lazım!

Orka Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “AVM’lerin 5 yıl sonra kan kaybedeceği konuşuluyordu, süre azaldı. AVM’lerin ışığının yanması lazım. Sektör olarak en çok zorlandığımız şey, iş yapamadığımız yerlerden çıkamıyoruz. Bu dönem birbirimize kenetlenerek devam edebiliriz. Ciromuz, İtalya’da 7 milyon Euroya gelmişti. Orada 30 bin moda markası kapanıyor. Bu markaların bıraktığı pazar boşluğunu organize olup değerlendirirsek fırsatlar var” ifadelerini kullandı. 

Perakendecilerden yüzde 50 kira indirimi ya da ciro bazlı kira talebi!

AVM’ler kendilerinin kiracısı oluyor!


Geri Dön