16 / 04 / 2024

AVM'ler açıldıktan sonra 6 ay kira alınmamalı!

AVM'ler açıldıktan sonra 6 ay kira alınmamalı!

TMD Başkanı İzzet Stamati, koronavirüs salgınından sonra AVM'lerin açılması gerektiğini belirterek, "İşe dönüşten sonra 3 ile 6 ay mutlaka kirasız dönem geçirmemiz gerekiyor" dedi...



Perakende sektöründe bulunan hazır giyim sektörü, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının 11 Mart’ta görülmesinden sonra yapılan ‘evde kal’ çağrısına uyarak, hızlı bir şekilde, alışveriş merkezleri (AVM) ve cadde mağazalarının faaliyetlerini durdurdu.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; 'evde kal' durumu sona ermedikçe AVM mağazaları açılmayacak. Tescilli Markalar Derneği (TMD) Başkanı İzzet Stamati konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

AVM yatırımcısının ‘15 Mayıs gibi AVM’leri açmak istiyoruz’ söylemine katılmadığını ifade eden TMD Başkanı İzzet Stamati, "Bizler AVM’lerin ve cadde mağazalarının kiracıları olarak, resmi mercilerin ‘evde kal’ sloganı değişmediği sürece, mağazalarımızı ‘önce sağlık’ düşüncesiyle açmayacağız" dedi.

Hazır giyimin, koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektör olduğuna dikkart çeken İzzet Stamati, "Aldığımız yara ağır. Henüz kış ürünlerimizin indirimi devam ederken, yaz ürünlerinin birçoğu imalatçılarda, gümrüklerde ve merkez depolarımızda kaldı. En iyi ihtimalle haziran ayı içerisinde mağazalarımızı açacağımızı düşünürsek, rafa giren tüm ürünler indirimli olarak satılacaktır" diye konuştu. 

6 ay kirasız dönem talebi

İzzet Stamati, şöyle konuştu: 

"2020 ilkbahar-yaz sezonunu ve bayram alışverişini kaçıracağımızı, ayrıca yerli ve yabancı turistlerin olmayacağını da hesaba katarak, işe dönüşten sonra 3 ile 6 ay mutlaka kirasız dönem geçirmemiz gerekiyor. Daha sonrasında da makul seviyede ciro üzerinden kira ödenmesi konusunda AVM yatırımcıları ile mutabakat yapmak zorundayız. Türkiye’deki perakendenin yurtdışına göre şekillendirilmesi, Çin’de AVM’lerin yüzde 50 kapasite ile açıldığının örneklenmesi son derece yanlıştır."

'AVM kiralarında KDV kaldırılsın' önerisi!

AVM'lerde yeni dönem! Ciro üzerinden kira alınacak!

AVM sahipleri kira ödemelerini alacak mı?


Geri Dön