25 / 04 / 2024

Astoria AVM'de mağazalar küçülüyor, ofise dönüşüyor!

Astoria AVM'de mağazalar küçülüyor, ofise dönüşüyor!

İstanbul son yıllarda alışveriş merkezi (AVM) yatırımcılarının gözdesi oldu. Şehirde 100’ün üzerinde AVM var



İstanbul son yıllarda alışveriş merkezi (AVM) yatırımcılarının gözdesi oldu. Şehirde 100’ün üzerinde AVM var. Tabii bunların hepsi iyi iş yapmıyor. Hem rezidans, hem de ofislerin bulunduğu Astoria AVM’de bunlardan biri.


Uzunca bir süredir AVM katlarının ofise dönüştürüleceği konuşuluyordu. Astoria’nın sahibi Vedat Aşçı, “Kafe, restoranlar ve birkaç lokomotif markayı koruyup, AVM’nin geri kalan kısmını ofise dönüştürme üzerinde düşünüyoruz” açıklaması yapmıştı.


27 katlı ikiz kuleden oluşan Astoria 110 mağazaya ev sahipliği yapıyor. Bu mağazalar Astoria’nın dört katına dağılmış durumda. Uzunca bir süredir gündemde olan dönüşüm projesi netleşmiş. Sinema ve food court katı ofise dönüşecekmiş. Zemin kattaki mağazalar zaten kapanmıştı, sadece ElectroWorld açıktı.


Geçtiğimiz haftalarda burası da kapanmış. AVM’de bulunan Migros da yapılanmadan payını alıp ölçek küçültecekmiş. Ayrıca Migros’un içinde oluşturulan özel bir bölümdeki setten Migros TV yayını yapılacakmış. Astoria’daki marka karması da yeniden belirlenecekmiş.


Yapılan dönüşümle beş katın ikisi boşa çıkarılarak ofise dönüştürülecekmiş. Bu işlemlerin de önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanması planlanıyormuş.

Para Dergisi


Geri Dön