28 / 03 / 2024

Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuarı'nın İstanbul'da yapılması önemli!

Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuarı'nın İstanbul'da yapılması önemli!

Başbakan Erdoğan: Ev sahibi olan Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'ne, Sayın başkan ve ekibine, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkan ve ekibine huzurlarınızda şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum."



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuarı'nın İstanbul'da yapılıyor olmasını son derece anlamlı bulduklarını ve önemsediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuarı" nın açılışında yaptığı konuşmada, kongre ve fuarın, tüm katılımcı ülkeler, bölge ve tüm dünya için hayırlara vesile olmasını diledi. Erdoğan, İstanbul'un, Çin'den başlayıp Avrupa'nın içlerine kadar uzanan, tarihin en büyük ve en eski ticaret yolu olan İpek Yolu üzerinde çok önemli bir ticaret merkezi olduğunu, belirtti. Başbakan Erdoğan, konuklara, kongre ve fuardan fırsat buldukça, İstanbul'un tarihi havasını teneffüs etmelerini tavsiye etti. Erdoğan, bir İstanbullu, İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan, burada doğup büyüyen birisi olarak konukların bu şehri görmesinde fayda olduğunu dile getirdi.Konukların, özellikle tarihin en eski ve en büyük ticaret merkezlerinden biri olan, bugün de tüm canlılığıyla dünyaya hizmet veren Kapalıçarşı, Mahmutpaşa'yı ve Beyoğlu'nu, semt pazarlarını ziyaret ederek hem tarihi İpek Yolu'nu, Asya'nın, Avrupa'nın, Akdeniz ve Ortadoğu'nun kadim ticaret kültürünü bir kez daha yaşamaları gerektiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Özellikle Kapalıçarşı'ya uğradığınızda, 15'inci yüzyılda kurulan, o günden bugüne hizmet veren, 4 bin dükkanı, bazı zamanlarda yarım milyona ulaşan sakinleriyle, İpek Yolu'nun ve ticaret tarihinin yaşayan bir örneğini müşahede edeceksiniz. Bugün bu kongre ve fuarın İstanbul'da yapılıyor olmasını son derece anlamlı buluyor, son derece önemsiyoruz. Bu vesileyle, Asya Pasifik Perakendeciler Federasyonu FAPRA'ya, değerli başkan ve yöneticilerine buradan şükranlarımı ifade ediyorum.  Erdoğan, bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Ekonomi Bakanlığı'na, Bakan Çağlayan ve ekibine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne, Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne, başkanlara ve ekiplerine de teşekkür etti. 


Başbakan Erdoğan, "Bugün bu kongre ve fuarın İstanbul'da yapılıyor olmasını son derece anlamlı buluyor, son derece önemsiyoruz. Bölgemiz ve dünyamız açısından son derece önemli olan bu buluşmaya katılanlara, katkı verenlere, destekleyenlere de ayrıca teşekkür ediyor, kongre ve fuarın yeni bir dünya, yeni bir ticaret için ufuk açıcı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. (AA) 


Dokuz Sütun


Geri Dön