28 / 03 / 2024

At safari alternatif oldu!

 At safari alternatif oldu!

Antalya'ın Kaş ilçesinde turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek ve sezonu uzatmak isteyen girişimciler, deniz, kum ve güneş üçlemesine alternatif yaratmaya çalışıyor. Bölgedeki 2 at çiftliği, ilçenin eşsiz doğal güzellikleri içinde 'at safari' yaptırıyor.



Antalya'ın Kaş ilçesinde turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek ve sezonu uzatmak isteyen girişimciler, deniz, kum ve güneş üçlemesine alternatif yaratmaya çalışıyor. Bu amaçla bölgedeki 2 at çiftliği, ilçenin eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri içinde 'at safari' yaptırıyor. Türk turizminin başkenti Antalya'da, alternatif turizmin en yaygın yapıldığı bölge, Kaş ilçesi. Deniz, kum ve güneş üçlemesinin yanında bölgede kanyon turları, yamaç paraşütü. dalış, mavi yolculuk, kültür gezileri, ATV safari ve doğa turları düzenleniyor. Bütün bunların yanında yerli ve yabancı tatilcilere yönelik son olarak doğada at turlan yapılıyor. İnce kumlu plajı ve antik eserleriyle dikkat çeken tatil merkezi Patara'daki 2 at çiftliği, turistlere Kaş'ın el değmemiş doğası içinde eşsiz anlar sunuyor. Kaş. Kalkan ve Patara yöresinde tatil yapan turistler at safari yapmak için araçlarla at çiftliklerine getiriliyor. Burada önce görevliler tarafından atlar tanıtılıyor. Diplomalı binicilerden bilgiler alan tatilciler, tur için gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra profesyonel rehberler eşliğinde doğa turuna başlıyor. Tur boyunca dikkat edecekleri hususlar konusunda uyanlan tatilciler, çiftlikten aynlıyor. Binici kasernatif oldu kı takarak at sırtında Patara Antik Kcnti'ni kuş bakışı gören tepelere bakan turistler, antik kenti. deniz manzarası ve Meis Adası'nı izliyor.



AT SIRTINDA 3 SAAT 


Ardından Patara Antik Kenti içinden geçen tatilciler, at üstünde tarihi yapılan inceleme şansı buluyor. Ormanın içinden geçerek Patara Plajı'na ulaşan turistler, kum tepelerini aşarak Carctta Carctta'lann yuva yaptığı bölgede atlardan iniyor. Atlar burada dinlenirken, tura katılanlar Patara Plajı'nın ince kumlarında yürüyor, gün batınıma eşlik ediyor. Gün batımıyla yeniden atlara binen tatilciler, çiftliğe geri dönüyor. 3 saat süren at turlan I Mayıs1 Eylül tarihleri arasından Patara Plajı'ııda yapılıyor. Yaklaşık 18 kilometrelik parkurda keyifli bir yolculuk yapan tatilciler, bu tura katılmak için 80 TL ödüyor. At turuna daha çok Avrupalı turistler ilgi gösteriyor. At turuna ailesiyle katılan Fransız Le Dault Eric, "Çok güzel bir deneyim. Orman ve antik kentten sonra sahile indik. Tepeden muhteşem bir manzara izledik. Mutlaka yapılması gereken bir etkinlik. Güneşin batınımı seyretmek harika" dedi. 



ÇOK GÜZEL VAKİT GEÇİRDİK'

İrlandalı Sandra Mcadam ise doğanın, ta~At turuna Avrupalı turistler ilgi gösteriyor. rihin içinden geçerek denizle buluştuklarını, gün batınıma şahit olduklarını söyledi. İngiliz. tatilci Toni Calddevv de "Bindiğim atın adı 'Çikolata'ydı. Çok keyifli anlar yaşadım. Atlar haıika. Doğanın içinde çok güzel vakit geçirdik" diye konuştu. 



DENİZ VE GÜNEŞE ALTERNATİF 

At eğitmeni ve tur rehberi Ufuk inan ise at turunu alternatif turizmi çeşitlendirmek için düzenlediklerini aktardı. Tatilcilerin denize girmek ve güneşlenmenin dışında da arayışian olduğunu kaydeden İnan. "Bu noktadaki eksiği kapatıyoruz. Özellikle yabancı turistlerden büyük ilgi görüyoruz. Doğayı, tarihi, antik şehri, al üstünde keşfeden tatilciler turları çok beğeniyor" dedi. 



Antalya Yeni Alanya 


Geri Dön