29 / 03 / 2024

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...



Ataköy sahilinde yer alan tarihi Baruthane binalarının bulunduğu 60 dönümlük arazi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile parka dönüştürülüyor.

Ataköy Baruthane TOKİ Park oluyor!

Yaklaşık 60 dönümlük arazi, 2010 yılında ihaleye çıkarıldı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, söz konusu arazide 7 bloktan oluşan Blumar projesi inşa edilecekti. Bakırköy Belediyesi ve İBB eski başkanı Kadir Topbaş'ın park olmasını istediği alan ihalenin iptal edilmesi ile yapılaşmadan kurtuldu.

Ataköy Baruthane TOKİ Park oluyor!

Restoran ve sosyal tesis de yapılacak

İBB ve  TOKİ  araziyi park olarak düzenlemek üzere 15 Mart İBB Meclisi oturumunda protokol imzaladı. Protokole göre TOKİ, 60 bin metrekarelik parselin kullanım hakkını 25 yıllığına İBB'ye devredecek. Park “TOKİ Park” olarak isimlendirilecek. Tesislerin işletilmesinden elde edilecek geliri İBB, TOKİ ile paylaşacak.  İBB, tarihi baruthane binaları restore edecek. Parkın bakım ve idaresi de İBB'ye ait olacak. Protokol mecliste oybirliği ile kabul edildi.

4 TOKİ Park projesi geliyor!
 


Geri Dön