27 / 04 / 2024

Ataköy Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı!

Ataköy Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı!

Mülkiyeti TOKİ'ye ait olan İstanbul Bakırköy Ataköy'de 564 ada 160 parselde bulunan tarihi Baruthane arazisinde çalışmalar başladı.



Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na ait olan İstanbul Bakırköy Ataköy'de 564 ada 160 parselde bulunan tarihi Baruthane arazisinde Millet Bahçesi yapımı için çalışmalar başladı. Posta gazetesinde yer alan habere göre, Ataköy sahilindeki tek yeşil alan olan, Padişahların kahve içtiği tarihi Baruthane Kulesinin de içinde yer aldığı 60 dönümlük arazi üzerindeki gayrimenkul projesini iptal eden TOKİ, Baruthane arazisini, günübirlik turizm ve rekreasyon alanı olarak ilan etti.

Bakırköy Ataköy’de Baruthane olarak bilinen tarihi alan için 1991'de verildi. Ticaret ve konut olarak o tarihte alınan imar izniyle mevcut yapılaşmalar yapıldı. Tarihi Baruthane binalarının da yer aldığı alan, 2010'da imar izniyle ihale edildi.

Ataköy Millet Bahçesi nde çalışmalar başladı!

Tarihi arazi üzerindeki inşaat planı iptal eden TOKİ, araziyi Millet Bahçesi inşa edilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesine 25 yıllığına kiraladı.  TOKİ  ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle Millet Bahçesi olarak yapılması kararlaştırılan arazi için de çalışmalar başladı.

Eski İstanbul'un en bilinen ve en gözde plajının da bulunduğu arazi üzerinde çalışmalar hızla devam ediyor. Arazi üzerinde yer alan kültürel varlıklar da aslına uygun olarak restore edilecek. Geriye kalan kısım da rekreasyon alanı olarak değerlendirilecek.

Proje alanında ayrıca, vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak restoran, kafeterya ve sosyal tesisler de yer alacak. Ayrıca, Millet Bahçesi dışındaki yaklaşık 3 kilometrelik sahil de vatandaşların yürüyüş yapacağı bir alan bulunacak.

DEV YEŞİL ALAN


İstanbul Ataköy Millet Bahçesi projesinin tamamlanmasıyla birlikte İstanbullular 60 bin metrekarelik bir alanda yeşille buluşacak.

Baruthane Millet Bahçesi projesiyle günümüze ulaşan ender Osmanlı Baruthane yapılarından birisi olan ve 1. Derece koruma grubunda yer alan Baruthane binaları ayakta kalan çevre duvarlarıyla günümüze ulaşan ancak atıl halde bulunan alanlar da İstanbul halkının yeşil alan ihtiyacına da hizmet edecek. Park alanı, kullanıcılara dinlenme, manzara izleme ve gezinti imkanlarını da sağlama olanağı verecek.

Proje ile yayaların rahat ulaşımı da sağlanacak. Manzara noktası, tescilli Baruthane binaları, çevre duvarları ve Hünkar Köşkü ile birlikte parkın akılda kalıcılığı ve İstanbul'un korunan yeşil alanlarından biri olacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte değişik yaşlarda ve sosyal yapıda kullanıcıların bir araya gelebildiği, kaynaşmaya imkan veren ve iletişim kurmayı kolaylaştıran yaşam alanı oluşacak.


Geri Dön