23 / 04 / 2024

Atakule AVM yıkılıyor!

Atakule AVM yıkılıyor!

Ankara'nın ilk Türkiye'nin ikinci alışveriş merkezi olarak 13 Ekim 1989’da Turgut Özal'ın açılışını yaptığı Atakule’nin kule bölümü hariç sadece AVM bölümü yenilenmek üzere yıkılıyor....



Mimarisi ve konumu ile Başkent’in simgesi haline gelen Atakule yenileniyor. Yapılacak çalışmalara göre Atakule AVM binası yıkılarak, yerine modern bir AVM yapılacak. Yapının 125 metre uzunluğundaki kulesi yıkılmayacak, sadece alt taraftaki AVM bölümü yıkılacak. Yıkım çalışmalarının yakın zamanda başlaması bekleniyor.


Yıkım kararıyla ilgili Atakule GYO'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mülkiyeti Şirketimize ait olan Cinnah Caddesi No: 1 Çankaya/ANKARA adresinde bulunan Atakule Alışveriş Merkezi'nin kule hariç alışveriş merkezi bölümünün, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 03.11.2011 tarih ve 703-883 sayılı kararı uyarınca yıkılarak yerine modern bir alışveriş merkezi yapılması doğrultusunda, T.C.  Ankara  Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 21.11.2013 tarih 66770991-1649 sayılı yıkım ruhsatı verilmiştir. Yıkım çalışmalarına başlandığında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."


Ankara'nın ilk Türkiye'nin ikinci alışveriş merkezi olan Atakule AVM, 13 Ekim 1989’da Turgut Özal tarafından açılmıştı. Türkiye’nin ilk alışveriş merkezi ise açılışı yine Turgut Özal tarafından yapılan İstanbul Bakırköy’deki Galeria idi.

 

Toki Haber


Geri Dön