29 / 03 / 2024

Gaziantep Demokrasi Meydanı'ndaki AVM yıkılıyor!

 Gaziantep Demokrasi Meydanı'ndaki AVM yıkılıyor!

Gaziantep'teki Demokrasi Meydanı'nın genişletilmesi kapsamında, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın katılımı ile atıl durumdaki alışveriş merkezinin (AVM) yıkımına başlandı.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Demokrasi Meydanı'nı genişletme çalışmaları kapsamında, merkez Şahinbey ilçesindeki halk arasında "bedesten" olarak bilinen ve bir süredir atıl şekilde bekleyen AVM'nin yıkılmasına karar verdi.


AVM'nin yıkım çalışması, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır'ın da katıldığı törenle başladı.


Bakan Bozkır, törende, Gaziantep'teki gezisi sırasında kendini sanat, tarih ve kültürseverlerin buluştuğu bir ortamda bulduğunu söyledi.


Binalar arasına sıkışmış çok hızlı büyüyen şehirde yaşayanların yeşile özlem duyduğunu ifade eden Bozkır, Gaziantep'te hayata geçirilen projeyi de bu anlamda önemli bulduğunu vurguladı.


Şimdiye kadar yıkım törenlerine katılmadığına dikkati çeken Bozkır, şöyle konuştu:


"Belediye Başkanımız Fatma hanım konuyu aktardığında, 'Ben yıkıma katılmam, yapılan şeylere katılırım' demiştim. Fakat başkanımız, 'Biz yıkarak güzelleştireceğiz, insanların çocukluklarında gördüğü şeyleri geri getirmeye çalışacağız' dedi. Konuyu gelince daha net gördüm. Binayı ve bölgeyi görünce konunun önemini daha iyi kavradım. Gerçekten tebrik edilmesi gereken önemli proje. AVM'nin sahibi Kadooğlu grubuna da teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten kolay bir şey değil. Sahibi olduğunuz binayı böyle ulvi bir hizmete tahsis etmek ve bütün insanların mutlu olduğunu görmek kadar önemli bir miras olamaz. Burada bir anlamda herkese örnek olabilecek bir projeye şahitlik ediyoruz."


- "Her şehir meydanlarıyla ünlüdür"


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de her şeyin para olmadığına işaret ederek, projenin de bu anlamda önem arz ettiğini dile getirdi.


Bölgeyi beton yığınından temizleyip halkın hizmetine açacaklarına işaret eden Şahin, "Her şehir meydanlarıyla ünlüdür. Bu şehir, her şeyin en iyisini hakkediyor. İnşallah bu güzel tarihimizi ve kültürümüzü yaşatacağız, çocuklarımıza bizimle övünecekleri bir miras bırakacağız. Bu dönem hayırla anılan bir dönem olacak. Türkiye'ye bugün önemli bir mesaj veriyoruz. Bu kentte elbetteki AVM de yapacağız ama uygun yere. İnsanlar alışveriş yapacak ama şehrin kültürüne, tarihine dokunmadan inşa edilecek. Bizim şehircilik anlayışımız budur" dedi.


AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise Gaziantep'ten Türkiye'ye büyük mesaj verildiğini ve AVM yıkıp yerine park yapabilen kent vizyonunun herkes tarafından takdir edildiğini dile getirdi.


Vali Erdal Ata ile AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak ve Ali Şahin'in de katıldığı törende, protokol üyeleri, konuşmaların ardından AVM'nin yıkımı için ilk balyozu vurdu.


Törenin ardından binanın yıkımına başlandı.


AA


Geri Dön