16 / 04 / 2024

Atakule enkazı adli tatili bekleyecek!

Atakule enkazı adli tatili bekleyecek!

Yıkımı mahkeme kararıyla durdurulan Atakule'nin harabeyi andıran görüntüsü Çankaya'da yaşayanların içini karartmaya devam ediyor. Adli tatil girmeden mahkemeden karar çıkmadığı için Ankaralılar bir süre daha 'enkaz' manzarasını izleyecek.



Bir dönem Ankara'nın seyir kulesi olarak kullanılan, Başkent'in simge yapısı olan Atatule'de bugünlerde pek de seyirlik bir manzara yok. Atatule GYO tarafından Atakule AVM Yenileme Projesi kapsamında yıkımına başlanan Atatule'de yıkım çalışmaları 30 Mayıs günü, Bölge îdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla durdurulmuştu. AVM bölümünün yüzde 55'lik bölümü yıkılan Atakule'de o günden beri iş makineleri çalışmıyor. 


"ONARILARAK KULLANILMASINI İSTİYORUM"


 Harabeyi andıran görüntüye en büyük tepki ise Çankaya'da yaşayanlardan geliyor. Atakule ile ilgili kesin kararı, yapının mimarı Ragıp Buluç'un başvurusu üzerine tedbir amaçlı yürütmeyi durdurma veren Bölge îdare Mahkemesi verecek. 


Karar adli tatilden önce çıkmadığı için Çankayalılar, adli tatil bitene kadar enkaz görüntüsüne uyanmaya devam edecek. Yapının mimarı Ragıp Buluç yaşananlar karşısında bir hayli tepkili. İnşaat çalışmasını yürüten firmanın mimariden anlamadığı iddia eden Buluç, "Dava süreci devam ediyor. Bu sebeple yıkım çalışmaları durduruldu. Ben inanıyorum ki dava benim lehime sonuçlanacak. Ben o binayı 1985 yılında çizmeye başladım ve tüm dünyadaki örneklerini inceleyerek yaptım. Kulenin danışmanı ise Alman bir profesör. Dava sonuçlandıktan sonra benim öncülüğümde onarılarak daha iyi işlerde kullanılmasını istiyorum" diye konuştu. 


KİRACIDAN BİLE TALEP GÖRMEDİ 


Yıkımı mahkeme kararıyla durdurulan Atakule'nin harabeyi andıran görüntüsü Çankaya'da yaşayanların içini karartmaya devam ediyor. 


Adli tatil girmeden mahkemeden karar çıkmadığı için Ankaralılar bir süre daha 'enkaz' manzarasını seyredecek Projeyi üstlenen Atakule GYO Genel Müdürü Mehmet Arpacı ise, "Atakule'nin mimarı Ragıp Buluç beyin açtığı dava nedeniyle çalışmalarımıza ara verdik. Biz Ankara'yı bu harabe görüntü ile başbaşa bırakmak istemiyoruz. 


Dava sonucuna elbette saygılıyız ama Atakule'nin uzun zamandır kullanılmayan, kiracılarından bile talep görmeyen kısmını yıkıp yeni ve işlevsel bir AVM yapmakta kararlıyız" dedi. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön