23 / 04 / 2024

Atakule GYO, 29 Mart 2012'de genel kurul yapıyor!

Atakule GYO, 29 Mart 2012'de genel kurul yapıyor!

Atakule GYO, 29.03.2012 tarihinde genel kurul yapacak



Atakule GYO, 29.03.2012 tarihinde genel kurul yapacak. Şirketin açıklaması şu yönde:

GÜNDEM:
Şirketimiz 2011 Mali Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Türk Ticaret Kanunu'nun 364. maddesi ve Şirket Esas Sözleşmesi'nin 23. ve 24. maddeleri gereğince 29.03.2012 Perşembe günü saat 14:00'te Şirketimizin Kuleli Sokak No: 3/3-4 G.O.P. - Çankaya/ANKARA adresindeki binasında, aşağıda yer alan gündemle yapılacaktır.  

TOPLANTI GÜNDEMİ:

1. Toplantının açılması ve Başkanlık Divanının teşkili.
2. Genel Kurul tutanaklarının imzalanması için Divan Heyeti'ne yetki verilmesi.
3. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nun okunması, Denetçiler Raporu'nun okunması, müzakeresi ve onaylanması.
4. 2011 Mali Yılına ilişkin Bağımsız Dış Denetim Raporu'nun okunması, müzakeresi ve onaylanması.
5. Şirketimizin 01.01.2012 - 31.12.2012 hesap dönemine ait yıllık mali tablolarının Sermaye Piyasası Mevzuatı'na tabi bağımsız dış denetiminin yaptırılması hususunda PricewaterhouseCoopers mensubu Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi ile imzalanan Genel Bağımsız Denetim Sözleşmesi'nin Genel Kurul'un onayına sunulması.
6. 2011 Yılı Bilanço ve Gelir Tablosu'nun okunarak katılanların oyuna sunulması.
7. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nun ayrı ayrı ibra edilmesi.
8. Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 2011 Mali Yılına ilişkin kar dağıtımı önerisinin okunması ve katılanların oyuna sunulması.
9. Sermaye Piyasası Kurulu ile T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınmış olması kaydı ile; Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun, şirket kayıtlı sermaye tavanının 2016 yılına kadar 200.000.000,00 TL üzerinden devamına ilişkin kararının Genel Kurul'un onayına sunulması.
10. Sermaye Piyasası Kurulu ile T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınmış olması kaydı ile; Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: IV, No: 38 Sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemine İlişkin Esaslar Tebliği'nin 4. ve 5. Maddeleri gereğince, Şirketimiz Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesinde ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: IV No: 56 Sayılı Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'i gereğince Şirketimiz tarafından uyulması zorunlu kurumsal yönetim ilkelerine uyum amacıyla Şirketimiz esas sözleşmesinin 3, 12, 15 ve 28. maddelerinde yapılacak değişikliklerin Genel Kurul'un onayına sunulması.
11. Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerine verilecek ücrete ilişkin önergenin müzakere edilmesi.
12. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyelerinin Seçimi.
13. Şirketimizin, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporu'nun Genel Kurul'un bilgisine sunulması.
14. Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: IV No: 56 Sayılı Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'inin 4.6.2. maddesi gereğince Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyelerinin ve üst düzey yöneticilerin ücretlendirme esaslarının Genel Kurul'un bilgisine sunulması.
15. Şirketin Yatırım Stratejileri hakkındaki önergenin Genel Kurul'un bilgisine sunulması.
16. Şirket Bilgilendirme Politikası'nın Genel Kurul'un bilgisine sunulması.
17. Dilek ve temenniler.
18. Kapanış.
 

EK AÇIKLAMALAR:
A) VEKALETNAME ÖRNEĞİ:

ATAKULE GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.'ye


Hissedarı bulunduğum Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin, 29 Mart 2012 Perşembe günü saat 14.00'te Kuleli Sokak No: 3/3-4 G.O.P. - Çankaya/ANKARA adresinde yapılacak 2011 Mali Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda aşağıda belirttiğim/iz görüşler doğrultusunda beni/bizi temsil etmeye, oy vermeye, teklifte bulunmaya ve gerekli belgeleri imzalamaya yetkili olmak üzere .........................................................................'yi vekil tayin ediyorum/ruz.

A. TEMSİL YETKİSİNİN KAPSAMI

a) Vekil, tüm gündem maddeleri için kendi görüşü doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.
b) Vekil, aşağıdaki talimatlar doğrultusunda gündem maddeleri için oy kullanmaya yetkilidir.
Talimatlar: (Özel talimatlar yazılır)

c) Vekil, Şirket Yönetimi'nin önerileri doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.
d) Vekil, toplantıda ortaya çıkabilecek diğer konularda, aşağıdaki talimatlar doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir (Talimatlar yoksa vekil oyunu serbestçe kullanır).
Talimatlar: (Özel talimatlar yazılır)

B.  ORTAĞIN SAHİP OLDUĞU HİSSE SENEDİNİN

a) Tertip ve serisi
b) Numarası
c) Adet-Nominal değeri
d) Oyda imtiyazı olup olmadığı
e) Hamiline-Nama yazılı olduğu


ORTAĞIN ADI SOYADI VE UNVANI
İMZASI
ADRESİ


NOT: (A) bölümünde a, b veya c olarak belirtilen şıklardan birisi seçilir, b ve d şıkları için açıklama yapılır.

Vekaletnamenin noter tasdiksiz olması halinde vekaleti verenin noter tasdikli imza sirküleri vekaletnameye eklenecektir.


B) BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYE ADAYLARI VE ÖZGEÇMİŞLERİ

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VI, No: 56 sayılı Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'inin 4.3.8. maddesi uyarınca, 2011 Mali Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Genel Kurul'un oyuna sunulmak üzere, Şirketimizin yedi kişilik Yönetim Kurulu'nda yer alması gereken iki bağımsız üye adayı olarak Sayın Mehmet GENECİ ve Sayın Faik Fergün ÖZBAL belirlenmiştir.

Bağımsız Yönetim Kurulu Üye adaylarının özgeçmişleriyle ilgili bilgiler aşağıda sunulmaktadır. Bağımsız Yönetim Kurulu Üye adaylarının Bağımsızlık Beyanları şirket internet sitemizde yer alacaktadır.

MEHMET GENECİ

1969 Yılında  Ankara  İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Sanayi Bölümü'nden mezun oldu, 1972 yılında göreve başladığı Akbank T.A.Ş.'de sırasıyla Müfettiş, Şube Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra, 2002 Yılında Ankara Bölge Müdürü olarak emekli oldu. Halen Şirketimizde Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

FAİK FERGÜN ÖZBAL

1987 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünü bitirdikten sonra 1988 yılında Ankara Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlığa başladı. A.Ü. Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü'nde Avrupa Birliği araştırma seminerlerine katıldı. Bu süre içinde çeşitli şirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliği ve danışmanlık yaptı. Halen serbest avukat olarak çalışan Faik Fergün ÖZBAL, Şirketimizde Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

C) YÖNETİM KURULU ÜYE ADAYLARI VE ÖZGEÇMİŞLERİ

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VI, No: 56 sayılı Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'inin 1.3.2. maddesinin (c) bendi uyarınca, 2011 Mali Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Genel Kurul'un oyuna sunulmak üzere, Şirketimizin Yönetim Kurulu Üye Adayları olarak Sayın İsmail TARMAN, Sayın Mehmet TARMAN, Sayın Murat TARMAN, Sayın Mustafa TARMAN ve Sayın Efe TARMAN belirlenmiştir.

Yönetim Kurulu Üye adaylarının özgeçmişleriyle ilgili bilgiler aşağıda sunulmaktadır.

İSMAİL TARMAN

1971 yılında Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe Bölümü'nden mezun olduktan sonra Tarman Kardeşler Kollektif Şirketi'nde göreve başladı. 1977 yılında Tarman Tekstil A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak iş yaşamına devam ederken 1990 yılında İpekiş Mensucat T.A.Ş.'yi satın alarak Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 1980 - 1994 yılları arasında Baştaş Başkent Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Baştaş Hazır Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptı. 2004 yılında Tarman Dış Ticaret A.Ş.'yi ve 2006 yılında Tarman Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'yi kuran İsmail Tarman, bu şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine halen devam etmektedir. 2009 yılında Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisselerinin %51'ini satın alan İsmail Tarman, halen Şirketimizde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

MEHMET TARMAN

1972 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Zafer Mühendislik Ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Baştaş Başkent Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Tamtaş İnşaat Malzemeleri San. Tic. A.Ş. şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Halen Tarman Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Tarman İnşaat ve İnşaat Malzeme San. A.Ş., İpekiş Mensucat T.A.Ş., Ulus Şehir Çarşısı İşletme ve Ticaret A.Ş., Tarman Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmekte olup Şirketimizde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

MURAT TARMAN

1998 yılında lisans eğitimini Eckerd College'da İşletme Yönetimi üzerine tamamladı. 1999 yılında Finans ve Ticaret Hukuku üzerine F. Metropolitan University'de yüksek lisans yaptı. Aynı yıllarda Kurumsal Finansman konusunda staj yaptı. Halen M.T.M Gayrimenkul İnşaat Tekstil İç ve Dış Tic. A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyeliği, İpekiş Mensucat T.A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyeliği, Tarman Dış Ticaret A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyeliği, Tarman Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmektedir. Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı'dır.

MUSTAFA TARMAN

Lisans eğitimini 1998 yılında Eckerd College'da İşletme üzerine tamamladı. İpekiş Mensucat T.A.Ş., M.T.M Gayrimenkul İnşaat Tekstil İç ve Dış Tic. A.Ş. ve Tarman Dış Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyeliklerine davam eden Mustafa Tarman, halen Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesidir.

EFE TARMAN

Lisans eğitimini 2003 yılında Virginia Polytechnic Institute and State University'de Endüstri ve Sistem Mühendisliği ve İşletme üzerine tamamladı. Halen, İpekiş Mensucat T.A.Ş.'de Genel Koordinatör ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Tarman Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyeliği yapmakta olup, Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesidir.

D) GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

Şirketimizin 2011 Mali Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı ile ilgili ayrıntılı bilgiye, Şirketimizin internet sitesi www.atakulegyo.com.tr'de yer alacak olan "Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı"ndan ulaşılabilir. 

Esas sözleşme tadil taslağı, pdf. formatında ekte sunulmaktadır. 


 


Geri Dön