29 / 03 / 2024

Ataman Karina'da metrekaresi 2 bin 300 TL!

Ataman Karina'da metrekaresi 2 bin 300 TL!

İnşaat sektöründe 50 yıldı faaliyet gösteren Ataman şžirketler Grubu'nun ilk konu projesi Ataman Karina, Anadolı yakasında yatırım yapma) isteyen konut alıcılarının en gözde alternatiflerinden biri olmasıyla dikkat çekiyor



İnşaat sektöründe 50 yıldı faaliyet gösteren Ataman şžirketler Grubu'nun ilk konu projesi Ataman Karina, Anadolı yakasında yatırım yapma) isteyen konut alıcılarının en gözde alternatiflerinden biri olmasıyla dikkat çekiyor. Nedeni ise; pek çok yaşam alanına yürüme mesafesinde yalan olması. Hızla gelişen Pendik'in tam merkezinde bulunan projenin sahil şeridine, MarinTürk'e, E5 ve TEM bağlantı yollarına ve Sabiha Gökçen havaalanına yakın lokasyonu gerek yatırım, gerekse oturum için projeyi bölgede eşsiz kılıyor.

Konut alıcıları için projenin lokasyonunun öneminin alünı çizen Ataman şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ataman, 'Ataman Karina'nın dışında, bu lokasyonda, Pendorya, Neomarin ve Metro Gross Market gibi önemli üç alışveriş merkezine, Pendik Marina'ya, yeni yapılan 600 yatak kapasiteli Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na bu kadar yakın başka bir proje daha yok. E-5 ve Tem otoyoluna yakın olmasıyla ulaşımın da son derece rahat olması, projenin en önemli özellikleri' dedi. Projenin metrekare ortalama satış fiyatının 2.300 ile 2.500 TL arasında olduğunu söyleyen Ataman,' İlk satışa çıktığımızda metrekare ortalama satış fiyatı 1.900 TL idi. Projenin içinde bulunan alışveriş merkezinin ve yakın konumda bulunan Teknopark'ın inşaatları tamamlandığında bu rakam 3 binin üstüne çıkar. En fazla 2 yıl içinde bu sayıyı göreceğini tahmin ediyorum. Sektörde şu aralar satışlar düşük olmasına rağmen, projemize yoğun ilgi devam ediyor' dedi.

Doktorların ilgisi büyük

Projeden ev sahibi olanların yüzde 20 oranında oturum, yüzde 80 oranında ise yatinm amaçlı aldıklarının altmı çizen Ataman, 'Projemiz seçkin insanların buluştuğu bir proje. Birbirleriyle uyum içinde olabilecek kültürde kişiler projemizden ev sahibi oldu. Satış ofisine gittiğim zaman gözlem yapıyorum. Gelen insanlar; yaş, giyim, kültür ve konuşma şekli açısından birbirleriyle komşuluk edebilir tarzda insanlar. Yakın konumda bulunan Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılmasıyla birlikte doktorlar ciddi anlamda projeye rağbet gösteriyor. Bunun yanı sıra mühendisler ve emekli aileler de, oturum amaçlı olarak projemizi tercih ediyorlar' dedi.

Gündemde yeni projeler var

Önümüzdeki sene içersinde 2 yeni projeyi satışa çıkaracaklarım kaydeden Bülent Ataman, lokasyon için henüz karar veremediklerini, fakat görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Ağırlıklı olarak Anadolu yakasını tercih ettiklerini dile getiren Ataman sözlerine şöyle devam etti: 'Anadolu yakası müteahhidiyiz demiyorum ama, ağırlıklı olarak projelerimizi bu yakada hayata geçirmek istiyoruz. Arazi arayışlarımız sonuçlanmak üzere. Ataşehir, Kadıköy ve Maltepe civan olabilir. Avrupa yakasında ise Tarihi Yanmada yakınında eski yerleşim yerleri var. Fakat o lokasyonda büyük çaplı bir proje olmayabilir.' Projelerin konsepti hakkında bilgi veren Ataman, 'İnsanların içinde oturmaktan keyif alabilecekleri, yaşam alanlannda hayatlarını keyifle sürdürebilecekleri bir alam olan kat bahçeleri bulunacak. şžimdiye kadar işlerimizde buna yer verdik. Bundan sonra da yer vermek istiyoruz. Türkiye'de 1+1 ve 2+1 konut tiplerine talep çok fazla. Fakat bazen bu tip evlerin içinde, ihtiyaç duyulan bazı özellikler bulunmuyor. Biz yeni projelerimizde bunlara dikkat edeceğiz. Tüm ev sahiplerinin ortak kullanımına açık sosyal alanlar oluşturmayı düşünüyoruz' dedi. Lokasyonun konsantre olduklan en önemli nokta olduğunun artını çizen Ataman, 'Yeni projelerimizin lokasyonunun avantajlı bir noktada olmasını istiyoruz. İstanbul'da arazi var aslında. Fakat önemli olan yatırımcıya fayda sağlayacak bir yerde iş geliştirmek. Ataman Holding'in bundan sonraki he-defleri açısından bu çok önemli. Yatinm amaçlı ev sahibi olmayı düşünenlerin de bizi tercih etmesi için, özel araziler seçmeye çalışıyoruz' dedi. Dome Mimarlık tarafından tasannu yapılan Ataman Karina projesinin mimari açıdan dikkat çektiğini sözlerine ekleyen Ataman, insanların baktıklarında Ataman İnşaat projesi olduğunu anladıkları projeler yapmayı istediklerini söyledi.

Libya'da 3 yeni proje

Ortadoğu'da Libya ve Suudi Arabistan'da yatırım yaptıklannı kaydeden Ataman, 'şžu an Libya'da 3 projeyle imza aşamasındayız. Bunlar devlet yatırımı. Suudi Arabistan'da ise hem özel sektör hem de devlet ihale işlerini takip ediyoruz. Ortadoğu'da inşaat işlerinin devam edeceğini öngörüyoruz' dedi.

1 ayda yüzde 30'u satıldı

Pendik'te çevreyolunun sahil yoluyla birleştiği bir noktada konumlanan Ataman Karina Pendik, 16.850 metrekarelik bir arsada, 50 bin metrekare inşaat alanına sahip 431 konutluk bir proje. Açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk parkı, açık ve kapalı otopark, fitness center, yürüyüş ve spor alanlannm yer aldığı projede 24 saat özel güvenlik sistemi de bulunuyor. 184 konutun satışa çıktığı ikinci etapta konutlann, yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede yüzde 30'u satıldı. 53 metrekare ile 190 metrekare arasmda değişen dairelerin cazip ödeme koşulları da bulunuyor. Stüdyolann 109 bin TL'den başladığı projede 5 bin TL peşinat ile ev sahibi olmak mümkün. Dairelerin fiyat aralığı 109 bin TL ile 450 bin TL arasmda değişiyor. Bankaların Ataman Karina projesine 120 aya kadar vade imkanlan ve 120 ay için 0.74 gibi cazip faiz oram bulunuyor. Aynca Ataman Karina Pendik projesinin 1.etabının Mart 2012'de 2.etabının ise Aralık 2012'de teslim edilmesi planlanıyor. İnşaatı hızla devam eden projenin 1. etabınm yüzde 40'ı tamamlanmış durumda.

Ticati üniteler yakında satışta

Geçtiğimiz Mart ayında satışa çıktıklarını ve şimdiye kadar projenin yarısından fazlasını sattıklarının altını çizen Ataman, 'Satışlarımız gayet iyi gidiyor. 2011 sonunda satışları tamamlamış oluruz diye tahmin ediyoruz. Önümüzdeki bir iki hafta içinde de mağazaları satışa açacağız' dedi. Metrekare ortalama satış fiyatının 5 bin ila 6 bin TL aralığında olacağını dile getiren Ataman, '33 metrekare ile 115 metrekare arasında değişen 22 adet ticari ünitemiz bulunuyor. Fiyatları ise, 200 bin TL'den başlıyor, 780 bin TL'ye yükseliyor' dedi.

Konutlar birbirinin manzarasını kesmeyecek

Ataman Karina Pendik projesi iki etaptan oluşuyor. Satışa açılan 2.etap rezidans konseptinde planlandı. Daire sakinlerine resepsiyon, lobi, concierge, 7/24 güvenlik, acil ambulans servisi gibi temel hizmetlerin yanı sıra talebe bağlı ve ek ücret ile temizlik hizmetleri, kuru temizleme, posta ve kurye gönderimi, business center, seyahat ve transfer rezervasyonları gibi hizmetler de sunulacak. Ataman Karina Pendik 2.etabının bir diğer özelliği ortak kullanıma açık sosyal alanların zenginliği. Projede yaşayacak olan kişilerin tüm sosyal ihtiyaçları ayrıntılı bir şekilde düşünülmüş ve 2.etap bu ihtiyaçlara göre planlanmış. Parti veya kutlamaların yapılabileceği, daire sahiplerinin dilediklerinde kalabalık misafir gruplarını ağırlayabilecekleri, ev sıcaklığında dekore edilmiş salon-lounge alanı, kitap okuyarak dinlenmek için kütüphane odası, arkadaş grupları ile birlikte dev ekranda sinema keyfi için, talep edilen saatlerde sadece kişiye özel rezerve edilen 15 kişilik özel sinema odası, komşular veya misafirlerle buluşup tüm günün keyifle geçirilebileceği seyir terası, iş toplantıları için tüm teknik ekipmanların bulunduğu toplantı odası gibi olanaklar bu etabın en önemli özellikleri. 1+1 daire alan bir aileye adeta 5+1'de yaşama keyfi sunan bu sosyal alanlar kişilerin yaşamlarına renk katmak için planlandı. Projede bulunan 431 adet daire, stüdyolar, 1+1,2+1, teraslı 2+1'ler ve teraslı 3+1'lerden oluşuyor. Dairelerin cephelerinde kullanılan tam boy pencereler gün ışığından maksimumda faydalanma olanağı sunuyor. Güneşe dönük ve dairelerin birbirinin manzarasını kesmeyecek şekilde tasarlanan mimarisi projenin en beğenilen özelliklerinden.
Seda Tabak

www.atamankarina.com.tr

0216 397 03 00


Geri Dön