28 / 03 / 2024

Ataşehir Belediyesi, arsalarını satışa çıkardı!

Ataşehir Belediyesi, arsalarını satışa çıkardı!

CHP'li Ataşehir Belediyesi'nin borcu 298 milyon liraya kadar yükseldi. Son dönemde işten çıkarılan 114 taşeron işçinin eylem yaptığı Ataşehir Belediyesi, borç açığını kapatmak için arsaları satışa çıkardı.



CHP'li Ataşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'ndan 29.8 milyon TL borç talebi yaptı. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na göre; yıl içinde toplam yüzde 10'unu geçmeyen iç borçlanmayı Belediye Meclisi kararı; yüzde 10'unu geçen iç borçlanma için ise Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve İçişleri Bakanlığı onayı ile yapabiliyor. Ataşehir Belediyesi, borç açığını kapatmak için arsaları satışa çıkardı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre olsuzluk nedeniyle görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve CHP milletvekili eşi Gamze Akkuş İlgezdi ise gayrimenkul zengini çıktılar. 

İlgezdiler'in üzerine Ataşehir, Beykoz, Sancaktepe, Kağıthane, Bodrum ve Didim'de 35 lüks daire tespit edildi. Battal İlgezdi hakkında Buz Rezidans dahil 32 soruşturma devam ediyor. 


 


Geri Dön