25 / 04 / 2024

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 



Ataşehir İçerenköy Mahallesi'nde yolsuzluk iddiaları İstanbul Valiliği'ni harekete geçirdi. Sabah'ta yer alan habere göre; Ataşehir İçerenköy Mahallesi sakini Ş.D., İstanbul Valiliği'ne şikayet dilekçesi yollayarak Ataşehir Belediyesi'nin bir inşaatta imar yolsuzluğuna göz yumduğunu iddia etti. Valilik, şikayet üzerine inceleme başlattı. Yapılan inceleme neticesinde hazırlanan ön araştırma raporunda, inşaat şirketinin projeye uymadığı ifade edildi. Bunun üzerine İstanbul Valiliği, ön araştırma raporuyla birlikte İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

İçişleri Bakanlığı'na gönderilen Vali Ali Yerlikaya imzalı dilekçede, "Söz konusu parselde imar planına göre 954,84 metrekare fazla emsal kullandırılması ve mahallinde yapılan incelemede 2. blokta proje aykırı olarak açık balkon şeklinde belirtilen alanların kısmen kapalı alan haline getirildiği anlaşıldı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumluluğu bulunan belediyenin ilgili diğer görevlileri hakkında, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanuna göre Ön İnceleme Yaptırılması gerektiği kanaat ve sonucuna varıldığı belirtilmiştir" ifadeleri yer aldı. 

Ataşehir de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

Olayı ihbar eden Ş.D.'in avukatı Hülya Yüksel, "Yapılan bu yolsuzluktan müvekkilim mağdur olmuştur. Bu mağduriyetten dolayı İçişleri Bakanlığı'na ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunacağız" açıklamasınd bulundu. Ataşehir Belediyesi ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. 

Ataşehir Belediyesi için imar yolsuzluğu iddiası!


Geri Dön