23 / 04 / 2024

Ataşehir'in imar problemi çözülecek!

Ataşehir'in imar problemi çözülecek!

Sancaktepe Belediye Başkanı olan İsmail Erdem 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Ataşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Hayata geçireceği hizmetleri anlatan Erdem, ''Ataşehir'in imar problemini çözeceğiz'' diye konuştu.



İki dönemdir Sancaktepe Belediye Başkanlığı yapan İsmail Erdem 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Posta Gazetesi'nden Tunç Kayacı'nın haberine göre, yerel yönetimler bizim işimiz diyen İsmail Erdem “Ataşehir halkını hizmetle tanıştıracağız. Referansımız Sancaktepe" diyor.

1- 31 Mart yerel seçimlerinde Ataşehir’e aday gösterilmeyi bekliyor muydunuz?

Sayın Genel Başkanımız ve partimizin takdiri. Bize bu görevi layık gördüler, hepsine çok teşekkür ediyorum. 2 dönem Sancaktepe’de belediye başkanlığı yaptık. Kazanırsak Ataşehir’de yolumuza devam edeceğiz. Ataşehir, hizmete susamış bir bölge ve AK Partili bir belediye dört gözle bekleniyor. Hizmet anlayışımızla Ataşehir halkını buluşturacağız. Yerel yönetimler bizim işimiz. Halka hizmet, Hakka hizmettir.

2- Son iki yerel seçimde AK Parti’nin Ataşehir’de oy oranı neydi?

2009’da CHP, AK Parti’ye 3 bin küsür oyluk çok az bir fark atmıştı. 2014’te de 20 bin civarında bir fark atarak seçimi almışlardı. 24 Haziran genel seçimlerinde de parti bazında AK Parti, CHP’nin üzerinde oy aldı. Tabii siyaset hiçbir zaman matematik değil. Bu seçimde önemli hususlar var; karşılıklı ittifaklar, adaylar, projeler ve inandırıcılık. Sokaktaki vatandaş size güveniyorsa, her zaman destek verir. Ataşehir’in iki cephesi var. Bir tarafında Batı-Doğu Ataşehir; diğer tarafında Ferhatpaşa, Kayışdağı, İçerenköy’den Yeni Sahra, Barbaros, Örnek Mahallesi, Fetih Mahallesi ve Esatpaşa. Sosyal profili değişik bir bölge. Anadolu’nun birçok ilinden insanlarımız var. Eski bir yerleşim yeri olmadığı için Ataşehir’in neredeyse yüzde yüzü Anadolu insanından oluşuyor. Ve biz burada belediye başkanlığına aday olduk.

Şu an Sancaktepe’de 10’uncu yılımızı doldurmak üzereyiz. Çok şükür vatandaşa verdiğimiz sözlerin yüzde 99’unu yerine getirdik. Bir o kadar da söz vermediğimiz hizmetler yaptık. Yani Sancaktepe’de hayallerimizin, hedeflerimizin iki katı iş ürettik 10 yılda. Olağanüstü bir gayretle çok büyük hizmetlere imza attık. Ve tüm o hizmetlerimizi Sancaktepe’nin güzel insanlarına emanet ediyoruz.

ATAŞEHİRLİLERE NEFES ALDIRACAK PROJE

3- Ataşehir in cazibe merkezi olması Ayrıca tiyatro salonları, sinemalar, için Önceliğiniz ne olacak?    

Şehirleri şehir yapan büyük meydanları ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği ve o büyük meydanların etrafındaki kültür ortak mekanlar üreteceğiz. Yani sanat merkezleridir. Ataşehir'in olmazsa Ataşehir'deki komşularımızın hava olmazları; tiyatro merkezleri,‘sinemalar, kongre alacağı, çocuklarını götürebilecekleri merkezleri, spor ve sergi alanlarıdır. Bu geniş bir mekana ihtiyaçları var. Onu da hedefimizi gerçekleştirecek güzel bir alan şu an şehrin ortasında olan Gümrük var Ataşehir'de. 0 da, yıllardır trafiği olumsuz alanına yapacağız. Ayrıca Ataşehir'in etkileyen Erenköy Gümrüğü. 250 dönümün bir kongre merkezine de ihtiyacı var. üzerinde bir alan. Erenköy Gümrüğü'nün Spor tesisleri de çok az. taşınması söz konusu. Orada büyük bir meydan, Yeşil alanlar, spor alanları, eğitim büyük bir millet bahçesi, yeşil alanlar yapacağız, ve sağlık yatırımları yapacağız.

4- Sancaktepe’yle Ataşehir’in farkı nedir? Ataşehir halkına neler vaat ediyorsunuz?

Sancaktepe'nin demografik ve sosyo-ekonomik yapısıyla Ataşehir’inki çok farklı değil. Ataşehir’de de iki cephe var. Bir tarafında siteleşme, yüksek gökdelenler, betonlaşma. Diğer tarafında İstanbul ortalamasında yaşayan insanlar var. Biz oyların yüzde yüzüne talibiz. Geçmiş seçimlerde CHP’ye veya başka siyasi partilere oy veren bütün Ataşehirli komşularımızın oyuna talibiz. Çünkü biz 430 bin nüfusa sahip Ataşehir’in her köşesine hizmet götüreceğiz. Hiçbir ayrım gözetmeyeceğiz. Hangi partiden olursa olsun herkesin kapısını çalacağız, tanışacağız. Yunus Emre’nin güzel bir sözü var; “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım.” Biz de önce Ataşehir halkıyla tek tek tanışacağız. Ben zaten eski bir Ataşehirliyim. 34 yıl orada oturdum. Yani bölgeyi karış karış biliyorum. Ataşehir’de yerel problemler var. Özellikle bir kısım mahallelerde halen mülkiyet problemi var. İmar problemi olan, çevre ve altyapı yatırımlarının eksik olduğu bölgeler var. Tüm bu sorunlara çözüm üreteceğiz. Referansımız da Sancaktepe. Sancaktepe’de bir dizi sosyal proje yaptık. Ataşehir’de de eğitim, kültür, sanat, spor alanlarında mekansal üretimler ve projeler hayata geçireceğiz. Hem ülke ve imar problemlerini çözeceğiz hem de yatırım yapacağız. Trafik problemini de minimize edecek çözümler üreteceğiz.


Geri Dön