19 / 03 / 2024

Ataşehir’in imar sorunu çözülecek!

Ataşehir’in imar sorunu çözülecek!

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı İsmail Erdem, imar sorununu çözecek projelerini anlattı. Erdem, Ferhatpaşa Mahallesi'nin arsa değerlerinin ikiye katlanacağını söyledi.



Sancaktepe Belediye Başkanı ve AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı İsmail Erdem, Ferhatpaşa’da mahalle sakinleri ile bir araya geldi. 

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı İsmail Erdem, imar sorununu çözecek projelerini anlattı. Erdem, Ferhatpaşa Mahallesi sakinlerine arsa değerlerinin ikiye katlanacağını söyledi.

Giresun Alucra Karabörk Köyü Derneğinde müjde veren Başkan Erdem, “Arsalarınız en az ikiye katlanacak, arsalarınızı satmayın. 1 Nisan sonrasında imarını çıkardığımız zaman bir daha ikiye katlanacak. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Ataşehir’in imar sorunu çözülecek!

''Plansız mahalle kalmayacak''

1 Nisan’da görevi devralır almaz plansız mahalle kalmayacağını vurgulayan “İlk plan çalışması Ferhatpaşa Mahallesi, Mustafa Kemal Mahallesi, Aşık Veysel Mahallesi, İçerenköy Mahallesi için olacak. Sonra mülkiyetini çözeceğimiz Yeni Çamlıca Mahallesi, Mimarsinan Mahallesi, Mevlana Mahallesi var. Buralarda da mülkiyet sorunlarını halleder halletmez arkasından İnönü Mahallesi ve Kayışdağı Mahallesi’ne el atmamız lazım. Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imarını zaten çıkardık. Bu çalışmalardan sonra plansız mahallemiz kalmayacak. Bu imar planlarını ve mülkiyet sorunlarını bitirmemizle beraber bölgemiz temizlenmiş olacak, yeni yapılar gelecek, depreme dayanıksız binalardan kurtulacağız. İmar ve mülkiyeti çözdükten sonra belediye buralara bilgi evleri yapacak, kültür merkezleri yapacak, spor merkezi yapacak” dedi.

Ataşehir’in imar sorunu çözülecek!

''Arsalar değerlenecek''

Ferhatpaşa Mahallesi’nin İSKİ havzasında kaldığını, konuyla ilgili İSKİ ile görüşerek çözüme ulaştıklarını anlatan Başkan Erdem, şu ifadeleri kullandı: “İmar hakkınız iki katına çıktı. İki emsal civarında bir imara kavuşacaksınız. Hayırlı uğurlu olsun. Bütün mülk sahiplerine haber verin. Ben Sancaktepe’ye gittiğim zaman planları kısa sürede çıkardık. Nereye büyük hizmet yapacaksak ilan ettik. Vatandaş bilsin, arsasını ucuza satmasın. Siz de komşularınıza haber verin. ‘İsmail Erdem İSKİ yönetmeliğini değiştiriyor. Değişti zaten, askıda. 12 Mart’ta askıdan iniyor. Arsalarımız en az ikiye katladı, arsalarınızı satmayın deyin. 1 Nisan sonrasında imarını çıkardığımız zaman bir daha ikiye katlayacak. Hayırlı uğurlu olsun.”

Ataşehir’in imar sorunu çözülecek!


Geri Dön