25 / 04 / 2024

Ataşehir'in imar sorunu çözülecek!

Ataşehir'in imar sorunu çözülecek!

Sancaktepe’yi İstanbul’un cazibe merkezi yapan ve 31 Mart Yerel seçimlerinde Ataşehir’e aday gösterilen İsmail Erdem, “Yerel yönetimler bizim işimiz. Ataşehirlileri hizmetle tanıştıracağız. Referansımız Sancaktepe” şeklinde konuştu.



Cumhur İttifakı Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, iki dönem belediye başkanlığını yaptığı Sancaktepe’yi İstanbul’un cazibe Merkezi haline getiren ve adaylığının açıklandığı günden bu yana tüm Ataşehir’i karış karış gezen İsmail Erdem Ataşehir halkıyla farklı mekânlarda, alanlarda, farklı saatlerde buluştuklarını belirtti.

Ataşehir’in 416 bin nüfusu ve 17 mahallesinin bulunduğunu söyleyen Erdem, “Bu 17 mahallenin sadece 2’sinde imar ve düzgün yapılaşma var. 15 mahallesinde, Ferhatpaşa, Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Mevlana mahalleleri de dâhil olmak üzere imar yok ve yine buralarda mülki problemler var. Kayışdağı’nda şehir planı yok. İçerenköy’ün bir bölümünde, Bostancı’dan Yeditepe Üniversitesi’ne kadar olan alanda imar yok. Ataşehir’in bazı bölgelerinde yeni imar planları çıktı. Yenisahra, Barbaros Mahallelerinin imar planları çıkmış, sonra mahkeme tarafından iptal edilmişti. Sadece aday olmama rağmen, bu problemin çözümü için 1 aydır sıkı bir takip içinde oldum ve Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile koordineli çalışma sonucunda Yenisahra ve Barbaros mahallerinin imar planlarını Büyükşehir Meclisinde çıkarttırdım. Yenisahra ve Barbaros Mahallesi’nde ki komşularımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Özellikle imar ve mülkiyet sorunlarına değinen Sancaktepe Belediye Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahallelerinde 57 bin nüfus var. Buralarda 45 yılı aşkındır mülkiyet problemi var. Bu konuyu da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum beyle ve ekibiyle istişare ettik. Bu sorunu da 1 Nisan itibariyle, sıkı bir takiple ve takas usulüyle inşallah çözeceğiz. Ayrıca Ferhatpaşa Mahallesi’nde imar yok. Orayla ilgili de ciddi bir çalışmamız var. İSKİ ile 2 haftadır görüşüyoruz. Ferhatpaşa mahallemizi kurtaracağız. Şu an imar barışı bahane edilerek bazı kaçak yapılar yapılıyor. Ataşehir Belediyesi kaçak yapılaşma ile mücadele etmiyor. Sorumsuzlar ve bu konuda takipleri yok.”

İLK ÇALIŞMA İMAR PLANLARI OLACAK


1 Nisan itibariyle ilk yapılacak işlerinin imar planları olduğunu belirten Başkan İsmail Erdem, “Ataşehir adına yapılacak ilk hayırlı çalışma imar planları olacak. Hem Türkiye ekonomisi, hem İstanbul’un istikbali için, hem de Ataşehir’de ikamet eden komşularımızın rahatı açısından ilk olarak imar planlarını yapacağız” dedi.

İMAR İSKAN BLOKLARI YENİLENECEK MÜJDESİ


Mustafa Kemal Mahallesi ve Aşık Veysel Mahallesi’nin, bu güne kadar hiç planının yapılmadığını da belirten Başkan İsmail Erdem, bu mahallelerin şu anda plansız bir şekilde durduğunu söyledi. Örnek Mahallesi’nin ve Esatpaşa Mahallesi’nin de bir bölümünde hem imar sıkıntısı olduğunu, hem de mülkiyet problemi olduğunu söyleyen Başkan Erdem, İmar İskan Blokları’nı hatırlatarak, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beyle görüştüklerini, TOKİ’nin mülk sahipleri ile anlaşarak ve İmar İskan Blokları sakinlerini taşıyarak, bu blokları yenileyeceğini ve bunun da müjdesini ilk kez buradan verdiklerini belirtti.

Gümrük yerine millet bahçesi


Başkan Erdem, Erenköy Gümrüğü olarak bilinen alanın da trafik, çevre ve gürültü kirliliğine sebep olduğunu, bu alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beyle görüştüklerini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un kendi yanında Gümrük ve Ticaret Bakanı’nı arayarak görüştüğünü dile getiren Başkan İsmail Erdem, görüşme sonrası iki bakanın yardımcılarına talimat verdiğini, yine Tuzla taraflarında bir alana gümrüğün taşınacağını ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beyin verdiği söz üzerine, bu alana yeşil alanlarla bezeli bir Millet Bahçesi yapılacağını dile getirdi.


Ataşehir’de Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nin bulunduğunu söyleyen İsmail Erdem, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Ataşehir mitinginde söylediği gibi buraya 1200 yataklı bir devlet hastanesi kuracağız. Ataşehir ilçemizin Bilim Merkezi yok, bunu yapacağız. Kayışdağı’na Sosyal Tesisler, seyir terasları çok yakışır. Yine burada Teleferik projemiz var, mesire alanları olabilecek alanlar için projelerimiz var” diye konuştu.


Ataşehir meydanına kavuşacak

Ataşehir’in bir meydanının da olmadığını söyleyen Başkan İsmail Erdem, “Kimse ‘Ataşehirliyim’ diyemiyor. Ataşehir’in bir merkezi, bütünleşmiş bir hali yok. Kültürel bir bütünlüğü de yok. Ataşehir’de bir Ataşehirlilik bilinci oluşmamış, herkes mahallesiyle anılıyor. Gelişmiş ülkelerde şehirler meydanları ile anılıyor. Bu sebepten Ataşehir Şehir Meydanını en kısa sürede yapacağız. Hal’in olduğu yer bu iş için çok uygun. Bir Hükümet Konağı ve bir kongre merkezi de yine bu alanın yanına yapılabilir. Tuzla’daki hal 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Ataşehir Hal’i taşındığında bu alan meydan olarak kullanılacak” diye konuştu.


Opera ve sanat merkezi olacak


Ataşehir’de ayrıca birçok mahallede yeşil alanların, çocuk bahçelerinin olmadığını, Ataşehir’de kongre merkezinin, nikâh salonlarının olmadığını ifade eden Başkan İsmail Erdem tüm bunları Ataşehir’e kazandıracaklarını belirtti. Ayrıca Ataşehir’e Opera ve Sanat Merkezi de yapacaklarını dile getiren Başkan Erdem, “Avrupa yakasında AKM var, Anadolu yakasında böyle bir sanat merkezi yok. Ataşehir’de, içinde sergi alanları, sinema salonları da olacak olan, her türlü sanatsal faaliyetlerin, konserlerin verileceği bir büyük Opera ve Sanat Merkezi yapacağız” dedi.


ŞEHRİN GELECEĞİ ARAŞTIRILACAK

Sancaktepe Belediye Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, Ataşehir’de yapacakları hizmetlerle ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Ataşehir’e Stratejik Şehir Araştırmaları Merkezi kuracağız. Dünyadaki şehirlerin gelişimini, yaşam standartlarını, yeniliklerini ele alacak, bilimsel araştırmalarla şehirlerin geleceğini, istikbalini araştıracak Şehir Araştırmaları Merkezi’ni Ataşehir’e ve İstanbul’a kazandıracağız. Ayrıca Ataşehir’de Cumhuriyet Müzesi ve Kurtuluş Savaşı Panoraması açacağız. Milli Mücadelenin çok boyutlu görselleri panoramada yer alacak. Aynı zamanda sergi alanları ve müze de olacak. Kurtuluş savaşını canlandıracak bir panorama hazırlayacağız.”


Farklı konseptlerde parklar

Ataşehir’de Çocuk Bahçeleri’nin de çok farklı konseptlerde kurulacağını belirten Başkan İsmail Erdem, bu çocuk bahçelerinde Tarih Bahçesi, Bilim Bahçesi, Tiyatro Bahçesi, Sinema Bahçesi ve Müzik Bahçesi temaları olacağını belirtti. Çocuklar için ayrıca Ataşehir’de bir Trafik Eğitim Parkı kuracaklarını da söyleyen Başkan Erdem, yine gençler için Sancaktepe’de yaptıkları gibi Spor Merkezleri açacaklarını, ayrıca Sporcu Performans Laboratuvarı kuracaklarını dile getirdi.  

Finansın merkezine Finans Müzesi

Ataşehir’de çocukların ve gençlerin okul dışında vakit geçirecekleri mekânların çok kısıtlı olduğunu belirten Başkan Erdem, Ataşehir’de Gençlik Merkezleri ve bunların içinde Gençlik Akademileri kuracaklarını, bunları Sancaktepe’de yaptıklarını, on binlerce gence hizmet verdiklerini dile getirdi. Yine, Ataşehir’in Finans Merkezi olarak bilindiğini, bu açıdan bir de Finans Müzesi açacaklarını söyleyen Başkan İsmail Erdem, ayrıca ciddi bir trafik ve ulaşım problemi olduğunu, bu konularda önemli ve çözüm üreten projelerinin olduğunu da sözlerine ekledi.


SANCAKTEPE ATAŞEHİR’İN TEMİNATI

Sosyal belediyecilikte ve altyapı ile fiziki çalışmalarla Sancaktepe’de öncü olduklarınu söyleyen Başkan Erdem, “Sancaktepe bizim referansımız. Sancaktepe’de yaptıklarımızın birkaç katını önümüzdeki dönemde Ataşehir’de yapacağız. Ataşehir halkı müsterih olsun. 10 yılda Sancaktepe sıfırdan bir şehir oldu. Ataşehir’in 17 mahallesi, batı ve doğu Ataşehir bütünleşecek. Ataşehir’de yaşam standartlarını yükselteceğiz, yaşam kolaylığını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Ataşehir’in imar plan ve projeleri hazır!

Ataşehir'in ulaşım ve imar sorunu çözülecek!


Geri Dön