19 / 03 / 2024

Ataşehirli öğrencilere temel afet bilinci eğitimi verildi!

Ataşehirli öğrencilere temel afet bilinci eğitimi verildi!

12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü etkinlikleri kapsamında Ataşehir Belediyesi ve Akut Enstitüsü ve Afet Koordinasyon Merkezi’nin işbirliğiyle Ataşehirli öğrencilere “Temel Afet Bilinci” eğitimi verildi.




12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü etkinlikleri kapsamında Ataşehir Belediyesi, Akut Enstitüsü ve Afet Koordinasyon Merkezi’nin işbirliğiyle öğrencilere “Temel Afet Bilinci” eğitimi verildi.

Deprem felaketine karşı “sosyal bilinç” anlayışıyla hareket eden Ataşehir Belediyesi ile AKUT arasında, 2012 yılında Ataşehir Belediyesi AKUT Özel Afet Eğitim ve Araştırma Enstitüsü kurulmuştu. Deprem ve sel gibi afetlerin zararlarının azaltılmasını amaçlayan ve bilimsel araştırmalar yapan Enstitüde; profesyonel arama-kurtarma ekipleri yetiştiriliyor,  ayrıca çocuklara ve yetişkinlere temel afet bilinci eğitimleri veriliyor.

Doğal afetlere karşı hazırlık amacıyla Ataşehir Belediyesi, Akut Enstitüsü ve Afet Koordinasyon Merkezi’nin işbirliğiyle Ataşehir’de verilen eğitimler büyük ilgi görünce, ilçe sınırları dışından da bu eğitimlere katılmak için talepler gelmeye başladı. Pendik’ten gelen öğrencilere “12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü” etkinlikleri kapsamında Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Salonu’nda “Temel Afet Bilinci” eğitimi verildi.

Bu eğitimlerde afetlerle ilgili konulardaki genel tanımlamalar, olası afetlere neden olabilecek olaylar ile afetlere yönelik önlem ve hazırlık çalışmaları anlatıldı. Türkiye’nin neden deprem ülkesi olduğu, okullarda ve evlerde deprem öncesinde ve sonrasında neler yapılması gerektiği ayrıntılı bir şekilde açıklandı. Soru ve cevapların ardından eğitim son buldu.


Ataşehir Belediyesi


Geri Dön