29 / 03 / 2024

Temel Afet Bilinci Eğitimleri, 24 Eylül'den itibaren başlıyor!

Temel Afet Bilinci Eğitimleri, 24 Eylül'den itibaren başlıyor!

Ataşehir Belediyesi ve AKUT, doğal afetlere karşı birlikte mücadele ediyor. Ataşehir'de Akut Eğitim ve Araştırma Enstitüsü 24 Eylül'den itibaren doğal afetler konusunda ücretsiz "Temel Afet Bilinci Eğitimleri" verilecek



Geçen yıl doğal afetlere karşı mücadele etmek amacıyla AKUT'la işbirliğine giden Ataşehir Belediyesinin çalışmaları kısa sürede sonuç verdi: Türkiye'nin ilk özel afet eğitim enstitüsü Ataşehir'de kuruldu. Ataşehir Belediyesi Akut Eğitim ve Araştırma Enstitüsü adıyla hizmet sunacak olan Enstitü, 24 Eylül'den itibaren ilçede doğal afetler konusunda ücretsiz eğitimler verecek. 


Ataşehir'de afetle mücadele iki koldan yürütülecek: Ataşehir Belediyesi, geçen yıl ilçede Akut Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'nün yanı sıra Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) gibi önemli bir merkezin kurulması için karar aldı. Bu karar doğrultusunda oluşturulan AKOM ekibi, faaliyetlerini uzun süre Ataşehir Belediyesi bünyesinde sürdürdü, öncelikli olarak Ataşehir'in makro ve yerel afet-acil durum planları hazırlandı. AKOM, Eylül'den itibaren Doğu Ataşehir'deki binasında hizmet vermeye başlayacak. Ataşehir AKOM ile birlikte Ataşehir Belediyesi Akut Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'nün "Temel Afet Bilinci Eğitimleri" 24 Eylül'den itibaren her salı ve perşembe saat 19:00'da Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda verilecek. Kayıtlar için Ataşehir Belediyesinin 570 50 00 nolu Çağrı Merkezi'ne ya da [email protected] adresine başvurabilirsiniz. 

Tünaydın


Geri Dön