19 / 03 / 2024

Güngören`de temel afet bilinci eğitimleri başladı!

Güngören`de temel afet bilinci eğitimleri başladı!

Güngören Belediyesi, İstanbul MAGDER (İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği) işbirliği ve uzman eğitmenleri ile 2015-2016 eğitim yılı eğitimlerine 12. sınıf öğrencilerine yönelik “Temel Afet Bilinci” eğitimleri ile başladı.




Güngören Belediyesi ‘Canımı Seviyorum Harekete Geçiyorum’ sloganıyla başlattığı eğitimleri geliştirerek sürdürüyor. Bugüne kadar Bilgi Evleri, Kültür Merkezleri, Halk Eğitim Merkezi gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda binlerce kişiye ulaşan Güngören Belediyesi, İstanbul MAGDER (İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği) işbirliği ve uzman eğitmenleri ile 2015-2016 eğitim yılı eğitimlerine 12. sınıf öğrencilerine yönelik “Temel Afet Bilinci” eğitimleri ile başladı.

Afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, doğal afetler ve depremden korunma yollarının anlattığı eğitimlerde; afetlere hazırlık, zarar azaltma, iyileştirme ve müdahale gibi konularda bilgilendirmeler yapılarak toplumun afetler konusunda bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Güngören’deki tüm liselerde verilmesi hedeflenen eğitimler kapsamında 12. Sınıflara Temel Afet Bilinci, 11. Sınıflara Yangın Güvenliği, 10. Sınıflara ise Temel ilk Yardım Eğitimi verilecek. 12. Sınıflara yönelik Temel Afet Bilinci eğitimi Güngören Mehmet Öner Ergün Öner Lisesi’nde başladı. Eğitim yılının ilk yarısında Güngören’deki tüm 12. Sınıfların tamamlanması, ikinci dönem ise 10 ve 11. Sınıfların eğitimlerine başlanması planlanıyor.

Yapılan eğitimdeki öğrencilere, deprem, su baskını, yangın, fırtına, orman yangını gibi afetlere hazırlık, zarar azaltma ve iyileştirme bilgileri veren yetkililer ikinci bölümde ise müdahale konusu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Soru - cevap şeklinde devam eden eğitimin ardından öğrenciler afetlere hazırlık, zarar azaltma, iyileştirme ve müdahale gibi konularda önemli bilgiler edinerek salondan ayrıldılar.



Güngören Belediyesi


Geri Dön