24 / 04 / 2024

Tekirdağ Ergene’de Temel Afet Bilinci eğitimi verildi!

Tekirdağ Ergene’de Temel Afet Bilinci eğitimi verildi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ilgili personellere “Temel Afet Bilinci ve Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması” konularında “Eğitmen” eğitimi verildi




Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında; Kurumumuz bünyesinde çalışan ilgili personellere “Temel Afet Bilinci ve Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması” konularında “Eğitmen” eğitimi verilmiştir.


1-7 Mart Deprem Haftası Kapsamında, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığımız tarafından Süleymanpaşa İlçemizde yürütülen Temel Afet Bilinci ve Deprem Simülasyon Tırı eğitimleri büyük ilgi gördü. Yapılan eğitim ve etkinliklerin yarattığı farkındalık üzerine Büyükşehir Belediyemize başvuran Ergene ilçesi Kırkgöz Mahallesi Ortaokulunda “ABCD Temel Afet Bilinci” sunumu gerçekleştirildi. Öğrenci ve öğretmenler tarafından ilgi ile karşılanan eğitim deprem konusunda farkındalık yarattı.


Tüm ilçelerimizde bulunan eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından gelecek taleplere göre, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığımızca “Temel Afet Bilinci ve Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması” eğitimleri verilmeye devam edileceği bildirildi.


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön