25 / 04 / 2024

Atatürk Evi Müzesi restore edilecek, 5 ay kapalı kalacak!

 Atatürk Evi Müzesi restore edilecek, 5 ay kapalı kalacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selanik Atatürk Evi Müzesi'ni restore etmek için dün itibari ile 5 ay boyunca kapalı tutacak




Atatürk Evi Müzesi, Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 22 Temmuz 2011 tarihinde modern anıt olarak tescil edilmişti. Ardından ilgili Yunan makamlarının onayıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, kapsamlı bir restorasyon projesi hazırladı. Proje ile Türk halkı için manevi önem taşıyan tarihi binanın aslına uygun şekilde korunması ve yenilenmesi amaçlanıyor.


Restorasyonla ilgili bilgi veren bakanlık yetkilileri, çok özenli bir çalışmanın yürütüleceğini belirtti. Yunanistan tarafından şimdiye kadar herhangi bir tarihi eserin restorasyonuna izin verilmediğini hatırlatan yetkililer, Atatürk'ün Selanik'teki evinin ilk kez bu kapsamda restore edileceğini aktardı. Projeye Yunan tarafının da onay verdiğini belirten yetkililer, 5 ayın sonunda evin yeniden ziyarete açılacağını duyurdu. Yetkililer, Atatürk'ün evine, Türkiye'den giden çok sayıda turistin ziyarette bulunduğunu, restorasyon sonrası bu sayının artacağını düşündüklerini ifade etti.


Geri Dön