25 / 04 / 2024

Atatürk Evi Müzesi

Atatürk Evi Müzesi

Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Selanik'teki Atatürk Evi'ne gelen ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını belirterek "Ziyaretçi sayısı 2011 yılında 20 binlerdeyken şimdi 100 bine yaklaştı. " dedi..

Atatürk Evi Müzesi restore edilecek, 5 ay kapalı kalacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selanik Atatürk Evi Müzesi'ni restore etmek için dün itibari ile 5 ay boyunca kapalı tutacak

Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi'ni restore etmek için çalışmalara başladı...

Yerli ve yabancı turistler, 2012'in ilk 4 ayında Kayseri'deki müzelere akın etti!

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, 2012 yılının ilk 4 ayında müzelere turist akını olduğunu ifade etti. Taymuş; Kayseri'de bulunan müzeleri ziyaretin yoğun olduğunu söyledi...

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31448 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Atatürk Kent Ormanı'nın tüm etapları açıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Sarıyer’deki Atatürk Kent Ormanı’nın açılışını yaptı. İmamoğlu, “Şehrin gerçekten kaybedilmiş yılları, kaybedilmiş alanları var. Daha önce bu alanlar niçin İstanbulluların olamadı? Herkesin oturup düşünmesi lazım” dedi.

Büyükçekmece'de Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli atıldı!

Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de inşa ediliyor. Bugün evin temeli atıldı.

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, Ankara'daki Atatürk Evi'nin müze olacağını söyledi.

İzmit Atatürk Müzesi yarın açılıyor!

‘Tarih Koridoru’ projesi kapsamında restore edilen Yeşil Konak içerisindeki Atatürk Müzesi yarın açılıyor...

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

Bursa Atatürk Spor Salonu’nun yıkımına başlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Atatürk Spor Salonu’nun yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Atatürk Evi Müzesi Haberi

Atatürk Evi Müzesi

Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Selanik'teki Atatürk Evi'ne gelen ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını belirterek "Ziyaretçi sayısı 2011 yılında 20 binlerdeyken şimdi 100 bine yaklaştı. Sayının yıl sonunda 100 bin olmasını bekliyoruz. Bu hakikaten büyük bir rekor" dedi.


Biltekin, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğunda Atatürk Evi'nin restorasyon çalışmalarıyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.


Evin restorasyon sürecinin 2006'da başladığını anımsatan Biltekin, Yunan makamlarından restorasyon izni almanın 5 yıl sürdüğünü söyledi. Biltekin, Yunanistan'ın Atatürk Evi'nin "Modern Milli Bina" ilan ettiğini ve bu tür yapılarda binanın rengini dahi Yunan makamlarının seçtiğini kaydetti.


Ana restorasyonun 2011 yılında başladığına dikkati çeken Biltekin, bu çalışmanın 16 Ağustos 2013'te tamamlandığını belirtti. İlk restorasyonun tamamlanmasıyla binanın Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından açıldığını hatırlatan Biltekin, "Açılıştan sonra yaklaşık 120 bin...