25 / 04 / 2024

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, Ankara'daki Atatürk Evi'nin müze olacağını söyledi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı gerçekleştirilecek olan Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı ile ilgili olarak "Proje çalışmalarına 2019 yılının 6. ayında dip çamuru temizleme ve arazi çalışmalarıyla başlattık." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yavaş, açılışı yarın yapılacak proje alanında yapılan çalışmaları medya mensuplarına tanıttı ve soruları cevapladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, medya mensuplarıyla Seyir Terası'nda bulaşarak rekreasyon alanında yürüyüş yapan ve restore edilen Atatürk Evi'ni gösteren Yavaş, Çubuk-1 Barajı'nın Cumhuriyetin değerleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Göreve geldiğinde barajın unutulmuş bir nokta olduğunu dile getiren Mansut Yavaş, şöyle konuştu:

"Bir an evvel hem Cumhuriyetin ilk barajı olması hem de Atatürk döneminde onun emriyle yapılmış olması nedeniyle Cumhuriyet kazanımlarının üstelik böyle bir yatırımın o günkü şartlarda nasıl yapıldığının halkımız tarafından iyice anlaşılması amacıyla burada çalışmaya başladık." 

Barajın tarihi önemini anlatan Yavaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından barajda ve çevresinde yapılan çalışmalara değindi.

- "Atatürk Evi müze olarak düzenlenecek"

Çubuk-1 Barajı'nın uzun süredir bakımsız kaldığını söyleyen Mansur Yavaş, şöyle konuştu:

"Buranın önemli noktaları var. Atatürk Evi müze olarak düzenlenecektir. Bayrak Tepesi, Seyir Tepe, Kitabeli Kapı, doğa yürüyüş yolu, teras kafe, bent üstü gezinti yolu, tek yürek etkinlik alanı, bisiklet yolu, piknik alanı, spor sahası, çınar altı dinlenme alanı, sera, çocuk oyun alanı, mescit, otoparklar, tuvaletler olarak burası yeniden düzenlenmiştir. Burası 400 dönüm bir arazi şu anda. İlerde su doldurduğumuz alanda bin dönümü geçecektir. Proje çalışmalarına 2019 yılının 6. ayında dip çamuru temizleme ve arazi çalışmalarıyla başlattık. Derenin içerisi çamur doluydu. Alanın sadece peyzaj düzenlemelerinden ANFA Genel Müdürlüğüne bağlı 317 personel yaklaşık 22 bin 500 saat mesai yapmıştır. Rekreasyon alanının tamamına yaklaşık 1250 adet ağaç 75 bin çalı, 15 bin çiçek, 3 bin sarmaşığın dikimi ve 20 bin metrekare çim yapılmıştır."

 

Ankara'ya 39.27 kilometre bisiklet yolu yapılacak!


Geri Dön