29 / 03 / 2024

Atatürk Havalimanı'na Euro Annies 2015'ten ödül!

Atatürk Havalimanı'na Euro Annies 2015'ten ödül!

Atatürk Havalimanı, Euro Annies 2015 Ödülleri’nde Avrupa'da en fazla yeni uzun menzilli güzergaha sahip havalimanı seçildi.



Atatürk Havalimanı, Euro Annies 2015 Ödülleri’nde Avrupa'da en fazla yeni uzun menzilli güzergaha sahip havalimanı seçildi.


Atatürk Havalimanı, Euro Annies 2015'te" Avrupa’da en fazla yeni uzun menzilli güzergaha sahip havalimanı" ödülünü aldı.


TAV Havalimanları Holding açıklamasına göre, Atatürk Havalimanı geçen yıl uzun menzilli güzergah sayısını 36’dan 40’a yükselterek havacılık sektörünün en iyilerinin belirlendiği Euro Annies 2015’te ilk sırada yer aldı.


Gazipaşa-Alanya Havalimanı ise Avrupa’nın 100 bin-1 milyon yolcu kapasiteli havalimanları arasında en hızlı büyüyen havalimanı olarak ödül aldı. Gazipaşa Alanya Havalimanı, 2014 yılında yolcu trafiğinde yüzde 115 büyüme gösterdi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları Başkan Yardımcısı Kemal Ünlü, Atatürk Havalimanı'nın dünyanın en önemli uçuş merkezlerinden biri olarak destinasyon ağını genişletmeye devam ettiğini belirtti.


Ünlü, 2014’te 422 bin uçak ve 57 milyon yolcuya hizmet sunan Atatürk Havalimanı'nın Avrupa’da 4., dünyada 13. sırada yer aldığını kaydederek, şunları kaydetti:


"Atatürk Havalimanı’ndan 128 havayolu toplam 276 iç ve dış hat noktasına uçuyor. Başta Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte yürüttüğümüz özverili çalışmalarımızın sonucunu almaya devam edeceğiz. Bununla birlikte, TAV’ın işlettiği ve hızlı bir büyüme ivmesi yakalayan Gazipaşa Alanya Havalimanı’nın kendi kategorisinde ‘en hızlı büyüyen’ havalimanı seçilmesinden mutluluk duyuyoruz." 


İngiltere merkezli havacılık haber ve analiz sitesi "anna.aero" tarafından verilen Euro Annies ödülleri, havalimanı ve havayollarının iş geliştirme ve büyüme performanslarını değerlendiriyor. 


AA


Geri Dön