10 / 05 / 2024

Atatürk Havalimanı'na yapılan hastane hava trafiğini etkileyecek mi?

Atatürk Havalimanı'na yapılan hastane hava trafiğini etkileyecek mi?

Emekli Hava Pilot Tümgeneral İrfan Sarp, "İstanbul Atatürk Havalimanı yok edilmemelidir" dedi. Sarp, Atatürk Havalimanı pistleri üzerine hastane yaptırılmasını yanlış bulduğunu belirtti...



Emekli Hava Pilot Tümgeneral İrfan Sarp, Atatürk Havalimanı pistleri üzerine yapıaln sahra hastanesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında Atatürk Havalimanı'na yapılan sahra hastanesinin, havalimanının pistlerini riske atıp atmadığını ve Emekli Hava Pilot Tümgeneral İrfan Sarp'ın konuya ilişkin açıklamalarını yazdı.

İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Emekli Hava Pilot Tümgeneral İrfan Sarp'tan uzun bir mektup aldım. Atatürk Havalimanı pistleri üzerine hastane yaptırılmasının yanlışlığını vurguluyor.

“İstanbul Atatürk Havalimanı yok edilmemelidir” diyen Sarp, pistlerin inşaat sahasına alınmasıyla ilgili “hava trafiğinin yönetilmesinde problem olduğu” gerekçesinin doğru olmadığını belirtiyor, özetle şöyle diyor:

– İstanbul Hava Trafik Kontrol Merkezi'nde kontrolör olarak çalışan ve bu kontrol sahasındaki uçuş trafiğini bizzat kontrol eden bir arkadaşa ve ömürleri bu kontrol sahasında yaklaşma, iniş ve kalkışla geçen kaptan pilot arkadaşlarıma danıştım. Onlar İstanbul hava sahasında bulunan havalimanlarının uçuş trafiğinin yönetilmesinde hiçbir problem olmayacağını izah ettiler ve görüşlerini ayrıca İstanbul hava sahası üzerinde bir krokiyle gösterip ispat ettiler.

– Tahrip edilen bu iki pistin inşaat maliyeti 2 milyar TL'dir. Bir de pistlerin tahrip edilmesiyle Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'na uçuş yapan uçakların Atatürk Havalimanı'nı yedek meydan olarak seçmeleri imkânı ortadan kaldırılmıştır. Uzaktaki bir meydana pert edilecek uçakların harcayacakları yakıtın maliyeti ile kaybedilecek zamanı da zarar hanesine kaydetmek gerekmektedir.

Atatürk Havalimanı'na yapılan hastane 3. pisti de riske mi attı?

 


Geri Dön