26 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'nda yapılacak hastanenin yeri mi değişti?

Atatürk Havalimanı'nda yapılacak hastanenin yeri mi değişti?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Atatürk Havalimanı'na yapılacağı açıklanan bin yataklı sahra hastanesinin yeri değişti...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından sonra 7 Nisan Salı günü hızla hafriyat çalışmalarına başlanan arazide çalışmalar durdu. Hastane inşaatı başka bir alanda başlatıldı.

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre; ilk arazi Atatürk Havalimanı arazisinin dışında, sahil yolunun deniz tarafındaydı, dün inşaat çalışmaları havalimanının içindeki bir araziye yapılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlanan, sahra hastanesinin inşaatının yeri değiştirildi. Atatürk Havalimanı’nın dışında başlayan hafriyat çalışmaları sona erdi. Bin yataklı hastane projesi havalimanı arazisinin içine, trafiğe kapatılan 17/35 L pisti hemen yanında başlatıldı.

KAPATILAN PİSTİN YANINDA

İki gün önce çalışmalar, DHMİ'ye ait olan ve önceki dönemlerde Bakırköyspor tesisleri olarak kullanılan Fly Inn AVM'nin yanındaki arazide yapılmaya başlanmıştı.

Hastane projesinin yeni yeri Atatürk Havalimanı'nı çevreleyen duvarın içinde, trafiğe kapatılan 17/35 L pisti hemen yanına yer alıyor. Atatürk Havalimanı apronuna giriş yapan iş makineleri ve malzeme taşıyan tırların yoğun çalışması dün havadan görüntülendi.

“İLK NOKTADA ŞU AN ÇALIŞMA YOK”

Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Taşkın Toprak, "Bakırköy Belediyemizle hiçbir resmi yazışma olmadı. İki gün önce havalimanı dışındaki arazide başlatılan çalışmayı dün durdurdular. Şu an orda bir çalışma yok. Orayı hastane için lojistik merkez yapacakları söylendi. Hastaneyi de havalimanının içine hemen hemen karşılıklı bir noktada yapacakları anlaşılıyor" diye konuştu.

Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Özden Yerlikaya, projenin insanların yoğun olarak yaşadığı konutlara yakın olması sebebiyle taşındığını tahmin ettiklerini belirtti. 

Yerlikaya bunun yanında zeminin ilk noktada çok yumuşak olduğu ve olası depremde risk oluşturacağı yönünde bir iddianın konuşulduğunu da ifade etti.

Diğer yandan Atatürk Havalimanı ve hemen yanı başındaki boş binalar yerine neden sıfırdan bir bina yapıldığı da konuşuluyor.

Fuar alanlarını hastaneye dönüştüren İngiltere örneğinde olduğu gibi, Atatürk Havalimanı'nın hemen yanı başında metro bağlantısı da bulunan CNR İstanbul Fuar Merkezi de önerilen binalar arasında yer aldı. Atatürk Havalimanı'ndaki ve hemen yanı başındaki boş binalar şu şekilde: 

İç Hatlar Terminali

Dış Hatlar Terminali

DHMİ Havacılık Akademisi

Türk Sivil Havacılık Akademisi

CNR İstanbul Fuar Merkezi

RÖNESANS ÜSTLENDİ

İnşaatı hangi müteahhit firmanın yapacağı resmi olarak duyurulmadı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni yapan firma olarak bilinen Rönesans Holding'in inşaatı üstlendiği ileri sürülüyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan sahra hastanesi açıklaması! 

Atatürk Havalimanı'na yapılacak hastanenin inşaat çalışmalarında son durum!

Nadir Ataman'dan sahra hastanesi açıklaması! 


Geri Dön