18 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'nın kapanması nedeniyle ödenecek tazminat mecliste!

Atatürk Havalimanı'nın kapanması nedeniyle ödenecek tazminat mecliste!

Atatürk Havalimanı'nın kapanması nedeniyle bir şirkete ödenecek tazminat TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, Atatürk Havalimanı'nın kapanması nedeniyle bir şirkete ödenecek tazminata ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Koncuk, ''Atatürk Havalimanı'nda yer hizmetleri veren TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde, yaklaşık 4 bin 500 çalışanın işine son verileceğini belirtti. İşten çıkarmalar nedeniyle ödenecek kıdem ve ihbar tazminatlarının tutarının ise yaklaşık 204 milyon lira olduğu ifade edildi.

Atatürk Havalimanı terminal binaları, otopark ve genel havacılık terminalinin işletme hakkı 3 Temmuz 2005’ten başlamak üzere 2 Ocak 2021 yılına kadar TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ’ye aitti.

TAV, Atatürk Havalimanı’mn sözleşme süresi dolmadan kapanması nedeniyle oluşacak zararın tazmini için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi'' diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1. TAV’ın sözleşme süresi bitmeden ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı nedeniyle, Devletin uğradığı zarar ne kadardır?
2. Atatürk Havalimanı’nın kapanmasıyla, TAV’a ödenecek tazminat tutarı ne kadardır?
3. İstanbul Havalimanı’nın 25 yıl boyunca işletecek olan İGA’ ya verilen yıllık garanti yolcu sayısı kaçtır?
 


Geri Dön