27 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'nın kapatılması nedeniyle ödenecek tazminat mecliste!

Atatürk Havalimanı'nın kapatılması nedeniyle ödenecek tazminat mecliste!

Atatürk Havalimanı'nın sözleşme bitiş tarihinden önce kapatılması nedeniyle işletmeci şirkete ödenecek tazminat bedeli meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Saadet P Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Atatürk Havalimanı'nın sözleşme bitiş tarihinden önce kapatılması nedeniyle işletmeci şirkete ödenecek tazminat bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı. Karaduman, sorusunun Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Karaduman, ''İstanbul Havalimanı'nın 6 Nisan 2019 tarihinde açılışına bağlı olarak Atatürk Havalimanı'na ticari uçuşların durdurulmasının ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile işletmeci TAV şirketi arasında yapılmış ve 3 Ocak 2021 tarihine kadar geçerliliği olan sözleşme gündeme gelmiş oluğ sözleşmenin süresinden önce tek taraflı sonlandırılması üzerine işletmeci şirketin kar kayıplarının tazmin edilmesine ilişkin bir süreç başlatılmış idi. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na ulaştırdığı son açıklamada şu ifadelere yer verilmiştir; ''Taraflar arasında yapılan toplantılar sonrasında, hesaplanan tazminat miktarı ile ilgili yazı DHMİ tarafından şirketimize iletilmiştir. İlgili resmi bilgilendirme yazısında şirketimize DHMİ tarafından tazmin edilecek tutarın 389 milyon Euro olduğu ifade edilmiştir.'' diye konuştu.

Saadet P Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın soruları:
1- İşletmeci şirkete ödenecek 389 milyon Euro yüklü tazminat bedeli nasıl belirlenmiştir?
2- İşletmeci şirketle sözleşme yapılırken Atatürk Havalimanı'nın uçuşlara kapatılacağı tarih öngörülebilir değil miydi?
3- Bakanlığınızın bilgisi dahilinde, tazminatı gerektiren sebeplerin tespit edilmesi ve sürecin diğer detaylarının aydınlatılmasını amaçlayan yasal herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
4- Bu zararın sebepleri ve sorumlularıyla ilgili kamuoyuna bir açıklamanız olacak mıdır?


Geri Dön