24 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'nın 2 milyon dolarlık pisti hastane oluyor!

Atatürk Havalimanı'nın 2 milyon dolarlık pisti hastane oluyor!

Kapatılan ve kapatıldıktan sonra da kısıtlı biçimde faaliyet gösteren Atatürk Havalimanı’nın 2 milyar dolarlık pistlerine hastane yapılması tartışmaları da beraberinde getirdi.



Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan, Atatürk Havalimanı’nın 2 milyar dolarlık pistlerine hastane yapılmasıyla ilgili tartışmaları kaleme aldı. İşte o yazı..

“Atatürk Havalimanı’nın pistlerine hastane yapıyorlar... Gitti 2 milyar dolarlık pist... Gitti de gitti...” diye bir konu var gündemde.

Sen ne güzel bir CHP’lisin ey Ali Kılıç Başkan

Bu konuyla ilgili olarak anlayamadığım bazı hususlar var.

Her şeyden önce yeni havaalanı yapılınca Atatürk Havalimanı fiili olarak kapatıldı mı? Kapatıldı! Bu karar için “doğru” dersin, “yanlış” dersin, ona bir şey demem. Ama sonuçta ka-pa-tıl-dı...

Bu durumda soruyorum:

Kapatılan ve kapatıldıktan sonra da kısıtlı biçimde faaliyet gösteren bir havalimanının hiç kullanılmayan iki pisti için “Gitti 2 milyar dolarlık pist” demek, ne kadar anlamlıdır?

Atatürk Havalimanı şu anda ne için kullanılıyor?

İki şey için: BİR: Genel havacılık hizmetleri için... İKİ: Eğitim için...

İki pistin kapatılması ve yerine hastane yapılması, bu faaliyetlerin yürütülmesine engel midir? Yetkililerin yaptıkları açıklamalardan anlıyoruz ki değilmiş! Zaten kullanılmıyormuş o pistler. Boş, işlevsiz biçimde öylece duruyorlarmış. Hatta varlıkları, faaliyetlerin yürütülmesine engel bile oluyormuş.

İşlevsiz iki pist için niye gürültü koparılıyor? ANLAMIYORUM! 2 milyar dolar nereden çıkmıştır, neye göre yapılmıştır bu hesap, Atatürk Havalimanı’nın tamamı 2 milyar dolar eder mi? ANLAMIYORUM! Kullanılmayan iki pisti orada öylece tutmak ne işe yarayacak? ANLAMIYORUM! Oraya kalıcı, gelişmiş, donanımlı bir pandemi hastanesi yapmak niye kötü bir şey olsun? ANLAMIYORUM.

İstanbul'un yeni hastanelerinde kaba inşaat bitti!

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön