20 / 04 / 2024

Atatürk Kültür Merkezi yeniden gençlerin buluşma noktası olacak!

Atatürk Kültür Merkezi yeniden gençlerin buluşma noktası olacak!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "İstanbul, tarihi, kültürel ve sanatsal kimliğine değer katacak bu eserle çok daha güzel olacak. Atatürk Kültür Merkezi, yeniden gençlerin buluşma noktası olacak." diye açıklama yaptı. 



TBMM Başkanı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Başkan adayı Binali Yıldırım, "İstanbul'u ne kadar güzelleştirir, ne kadar güçlü hale getirirsek aynı zamanda Türkiye'yi güçlendirmiş oluruz. İstanbul, kimsenin birbirine tahakküm kuracağı bir şehir değil. Burada farklılıklar, uyum içinde yaşamakta ve yaşamaya devam edecek." diye konuştu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Yıldırım, Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, İstanbul'un güzelliğine güzellik katacak, kültür ve sanat hayatında yeni bir dönemi başlatacak Atatürk Kültür Merkezi'nin İstanbul ve Türkiye'ye hayırlı olmasını söyledi. 

Atatürk Kültür Merkezi'nin uzun yıllar hizmet ettiğini ancak her zaman "Yeterli mi, değil mi?", "Daha güzel olabilir miydi?" gibi tartışmaların sürdüğünü ifade eden Yıldırım, bütün bunlara rağmen yüzlerce konser, konferans, panel gibi etkinliklerin bu eski binada gerçekleştirildiğini dile getirdi.

İstanbul'un, tarihi kültürel ve sanatsal kimliğine değer katacak bu eserle çok daha güzel olacağını dile getiren Yıldırım, bitirildiğinde herkesin merakla ve büyük bir arzuyla geleceği, vakit geçireceği, kültür ve sanat etkinliklerinin icra edileceği bir mekan olacağını söyledi. 

Atatürk Kültür Merkezi'nin yeniden gençlerin buluşma noktası olacağını belirten Yıldırım, "Burada çok daha fazla zaman geçirme fırsatı bulacaklar. Sanatçılarımız, sanatseverlere yeniden 'merhaba' diyecekler, kucaklaşacaklar." dedi.

Yeni AKM'nin temeli atıldı!


Geri Dön