18 / 04 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği'ne spor vadisi yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği'ne spor vadisi yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘spor vadisi’ yapılacak. Bakanlık, spor vadisi için ihale düzenledi. İhaleyi alan firmaya 291 bin lira verilecek...



Atatürk Orman Çiftliği’ne Gençlik ve Spor Bakanlığı  ‘spor vadisi’ inşa edecek. Bakanlık, zemin etütlerinin yapılması ve proje dosyasının hazırlanması için ihale gerçekleştirildi.

Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre, Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılacak yeni proje için (AOÇ) Gençlik ve Spor Bakanlığı, hazırlıklara başladı.

Bakanlık, "Atatürk Orman Çiftliği Spor Vadisi Projesi” için proje ve etüd raporlarının hazırlanmasına yönelik ihale gerçekleştirdi. İhaleyi alan şirket; mimari, statik, mekanik projeler ile zemin etüdünü yapacak. Sözleşme bedeli olarak şirkete 291 bin TL ödenecek. Proje dosyalarının hazırlanması için şirkete 240 gün süre verildi. Projeler ile zemin etüdü 29 Nisan’da tamamlanacak.

İptal edilmişti

Ankara 7. İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi’nin açtığı dava sonucunda Atatürk Orman Çiftliği’nde “spor alanı” amaçlı plan değişikliklerinin yüksek yoğunluklu yapılaşma içerdiğini belirterek, iptal etmişti. 

Proje bilgileri paylaşılmıyor

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Gözde Güldal, konu ile ilgili,  “Projeye ilişkin bir bilgi paylaşılmıyor fakat bizim tahminimiz projenin Devlet Mezarlığı’nın doğusunda yer alan bir gölgeye yapılacağı yönünde. Ağustos ayında Spor Vadisi’nin projesini yaptırmak için ihaleye çıkmışlar. Proje çizdirilecek, devamında da inşaat projesi yapılacak ve kiraya verilecek. Sayıştay raporuna göre AOÇ’de 150'ye yakın kiracı var ve bunlar denetlenmiyor. Bun alanlar yapılaşma içerisinde ve kontrol mekanizması yok. AOÇ ‘yi bir bütün olarak koruyacak bir plan çalışması yapılması gerekiyor. “ dedi.


 


Geri Dön