18 / 04 / 2024

Atatürk'ün Çanakkale'deki evi restore edilecek!

Atatürk'ün Çanakkale'deki evi restore edilecek!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Bigalı köyünde bulunan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Çanakkale Savaşları sırasında karargah olarak kullanılan ev, restore edilecek.



Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, yaptığı açıklamada, Bigalı köyünde Mustafa Kemal’in savaş döneminde konakladığı bir ev bulunduğunu belirtti.


“Atatürk Evi” adıyla bilinen yapının “Atatürk Müzesi Evi” olarak kullanıldığını anlatan Gürkan, “Yapı bu zamana kadar restorasyon ve onarım görmemiş. İçerisindeki eşyalar gerçek eşya değil ama o evin kullanıldığı kesin olarak biliniyor” dedi.


Gürkan, evin restore edilmesi ihtiyacı karşısında proje çalışmalarına başladıklarını belirterek, çalışmaların yaklaşık 6-7 ayda, en fazla bir yıl içinde tamamlanmasının planlandığını aktardı.


Gürkan, şu bilgileri verdi:


“Evin tamamı yenilenecek. Projenin içerisindeki restorasyon tabii ciddi bir iş, riskleri olan bir iş. Yapıyı gördüğünüz şekliyle projelerini hazırlarsınız ama onarıma başladığınızda, sıvasını kaldırdığınızda içinden başka bir sorun çıkabilir. Bu sorunları yaşarsanız süre uzayabilir. Buna yönelik tedbirler almanız gerekir. İnşallah böyle bir riskle karşılaşmayız. Gördüğümüz gibi yapar, sonuçlandırırız.”



Zaman


Geri Dön