20 / 04 / 2024

Ateş Ünal Erzen kimdir?

Ateş Ünal Erzen kimdir?

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen kimdir? Ateş Ünal Erzen ne zamandan beri belediye başkanı olarak görev alıyor? Ateş Ünal Erzen, bugüne kadar neler yaptı? İşte Ateş Ünal Erzen...



Ateş Ünal Erzen kimdir?

Ateş Ünal Erzen, 16 Aralık 1944 İstanbul doğumlu. Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra İsviçre Neuchatel Üniversitesi Hukuk ve Ekonomik Bilimler Fakültesini bitiren Ateş Ünal Erzen, Bakırköy Belediye Başkanı.


Bir süre İsviçre’de kalarak Neuchateloise sigorta şirketinde çalıştı. Türkiye’ye döndükten ve askerlik hizmetinden sonra 1973 yılında RENAULT-MAIS A.Ş. de çalışmaya başlayan Ateş ÜNAL ERZEN 1985 yılına kadar sırasıyla Reklam ve Halkla İlişkiler Şefi, Pazarlama ve Planlama Uzmanı, Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü, Pazarlama ve Planlama Müdürü ve Genel Satış Müdürü olarak görev yaptı. 


30.04.1985 tarihinde Ordu Yardımlaşma Kurumu Kuruluşlarından OMSAN Uluslararas Nakliyat San.ve Tic. A.Ş.’ye Genel Müdür olarak atanan Ateş ÜNALERZEN 01.01.1988 tarihinden itibaren RENAULT-MAIS. A.Ş. ‘ye Genel Müdür olarak atandı.


1995 Haziran ayına kadar bu görevini sürdürdü ve o tarihten itibaren SABAH GAZETESİ’NE MURAHAS üye olarak geçti ve bir yıl sonra ayrıldı. 


RENAULT-MAIS A.Ş.’de Genel Müdürlüğü süresince Toplam Kalite Yönetimine uygulayan Ateş ÜNALERZEN 1994 yılında RENAULT-MAIS adına Türkiye Toplam Kalite ödülüne başvurdu, ve hizmet sektöründe ödülün kimseye verilmediği yarışmada RENAULT-MAIS 16 firma arasında finalist olma başarısını gösterdi. Aynı yıl Ekonomi Basın Kuruluşları tarafindan yılın Profesyonel Yöneticisi ünvanını da alan, Ateş ÜNALERZEN’ in “Gümrük Birliğine Nasıl Hazırlanmalı?” ve ayrıca Toplam Kalite Yönetimine anlattığı “Gelecek Müsteridir” ve “İz Birakmak”adlı üç kitabı bulunmaktadir.


OYAK Renault Otomobil Fab. A.Ş. Selyak (ELF),  Adana  Çimento, Artek, Hema Dişli San. Ve Tic. A.Ş.,Hema Traktör San. Ve Tic. A.Ş., Hema Makine Tic.Mümessillik Sat.Paz.A.Ş. , Best FM ve Best TV’ de ve Türk Fransız Ticaret Odasında yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.


Ateş ÜNALERZEN Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu üyesi olup 1994 ile 2000 yıllari arasında da Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 


1993-2003 tarihleri arasında Galatasaray Eğitim Vakfı Başkan Yardımcılığı, görevinide yürütmüş Galatasaray Sportif A.Ş. de Yönetim Kurulu Üyesi ve Galatasaray Pazarlama A.Ş. de Genel Müdürlük görevi de yapmıştır. Ateş ÜNALERZEN evlidir ve üç çocuğu vardır.


28 Mart 2004 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde Bakırköy Belediye Başkanı olarak göreve başlamıştır.



Bakırköy Belediyesi'nin kentsel dönüşüm maliyeti 450 milyon dolar!
Bakırköy İncirli'de gelecek ay 1000 kişilik opera binası yapılacak!


Geri Dön