28 / 03 / 2024

Mehmet Ünal Şahin kimdir?

Mehmet Ünal Şahin kimdir?

Çanakkale Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin kimdir? Mehmet Ünal Şahin, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin'ın biyografisi...



Mehmet Ünal Şahin kimdir?

Mehmet Ünal Şahin, 1955 yılında deniz subayı bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak Ankara'da doğdu. İlköğretim ve liseyi babasının görevi nedeniyle İstanbul ve Çanakkale'de tamamladı.


Trakya Üniversitesi Gıda Teknolojisi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültelerindeki lisans eğitimini tamamlayıp mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Fransızca bölümünü işleri nedeniyle yarım bırakmak zorunda kaldı.


Mehmet Ünal Şahin, babasının vefaatı nedeniyle döndüğü memleketi Ayvacık'ta ticaret hayatına atılmıştır. Belediye başkanlığından önce ticari faaliyetleri sonucunda çok kez ilçe vergi rekortmeni ve Çanakkale ili dördüncüsü olmuştur. 


2014 yılında yapılan Mahali İdareler Seçimlerinde Ayvacık İlçesi tarihinde ilk defa üç dönem üst üste Belediye Başkanı seçilme başarısını göstererek tarihi bir başarıya imza atmıştır. “Ayvacık İçin Çalışıyoruz” sloganıyla çıktığı yolda, belediye başkanlığını memleketine olumlu katkılarda bulunmak için büyük bir çalışma azmiyle 3 dönemdir sürdürmektedir. 


Evli ve iki çocuk babasıdır.





Geri Dön