28 / 03 / 2024

Atik Valide Külliyesi yeniden mi restore edilecek?

 Atik Valide Külliyesi yeniden mi restore edilecek?

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, eleştirilere neden olan Atik Valide Külliyesi'nde yapılan restorasyon çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu..



Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, eleştirilere neden olan Atik Valide Külliyesi'nde yapılan restorasyon çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.


Ertem, Atik Valide Külliyesi için hazırlanan restorasyon projesine aykırı bir uygulamanın Bilim Heyeti tarafından kabul edildiğini ve geçen ekim ayında bu uygulamanın gerçekleştirildiğini kaydetti. Projeye aykırı bu uygulamanın bölge müdürlüğünün kabahati olduğunu belirten Ertem, üzerinde fazla durulmaması sebebiyle uygulamanın gerçekleştiğini söyledi.


BAŞARILI OLAMADIK

Ertem, yaptıkları incelemede uygulamanın böyle olmaması gerektiğini ifade ettiklerini ancak bunu gerçekleştirme noktasında başarılı olamadıklarını kaydetti.


KABUL ETTİLER

Ertem, yapılan uygulamanın yanlış olduğunu Koruma Kuruluna söylediklerini ancak görüşlerine itibar edilmediğini kaydetti. Bunun üzerine Koruma Yüksek Kurulu'na itiraz ettiklerini anlatan Ertem, şöyle konuştu: “Gerçekten itirazımız bütün katılımcı üyelerce kabul gördü. Şimdi koruma kurulunun bu itiraza göre karar vermesini bekliyoruz. Yapılan uygulama için kabul gören itirazımızı Anadolu Yakası'na bakan kurul değerlendirecek ve Koruma Yüksek Kurulunun kararı doğrultusunda daha önce onayladığı projeyi, değiştirmek zorunda kalacak ve böylece Mimar Sinan'a yapılan bu haksızlık giderilecek.”


Yeni Şafak


Geri Dön