25 / 04 / 2024

AUAP 2038 Ana ulaşım planı ne zaman yapılacak?

AUAP 2038 Ana ulaşım planı ne zaman yapılacak?

Gökçek'in ATO' konferans salonunda yapılan 2016 yılı ve sonrası ANKARA proje sunumlarını değerlendiren Şehir Plancısı akademisyen Tahir Çalgüner; Ulaşım projelerini kısmen dinledik ancak "Ana ulaşım planından" haber yok dedi.



Gökçek'in ATO' konferans salonunda yapılan 2016 yılı ve sonrası  Ankara  proje sunumlarını değerlendiren Şehir Plancısı akademisyen Tahir Çalgüner; Ulaşım projelerini kısmen dinledik ancak "Ana ulaşım planından" haber yok dedi.


Kent bütünü ölçeğinde yapılacak, Ankara'nın ulaşım yeni ana planı 2038 nazım imar planının askıya çıkarılması ve kamuoyuyla paylaşılmasının Gazi üniversitesi rektörlük seçimlerinden sonraya kalabileceğini vurgulayan Çalgüner, "Yapılan sunumda ODTÜ merkez kampüsünü yatayda ve dikeyde bölecek ve Anka park yakınından geçirilecek ve AOÇ'yi dikeyde bölecek yol düşüncelerini ise, Gökçek'in üstü kapalı ve yarım ağızla belirttiğini" söyledi.


Çalgüner konuşmasına şöyle devam etti:


Söz konusu tüm plan ve projelerin babası olacak AUAP 2038 ana ulaşım planlama çalışması yapım sürecinde özellikle  2013 yılının son ayı olan aralık ayından sonra; plan ofisi kurmaylarının akademik ve teknik gerekçeli dik duruşu,direnişi ve Gökçek'e muhalefeti ile açıklanamayacak, siyasi bir eksen kayması sonucu, yaratılan pürüz ve takozların planın geciktirilme nedenlerinden biri olabilir.


 "Ulaşım ana planı 2038" fiziki planın açıklanamamayışının bir diğer nedeni ise; zaman ve zamanlama açısından, bir yargı pürüzü yaşamak istemeyen  Gökçek; AOÇ'deki ANKAPARK' inşaatının tamamen bitmesini,açılışını beklediği gibi Hacettepe-Milli botanik parkı Hastaneler- ODTÜ A/7 kapısı arası ana yol yapım çalışmalarının tamamlanmasını   da beklemektedir. Tüm bu gelişmelere bakarak AUAP 2038 Ana ulaşım planı çalışmasının onay tarihinin  en yakın tarihinin 2016 yılı 17 aralık ayı olabilir.


Çalgüner, "Meslek odalarının ise yaklaşık iki senedir bu konu hakkında basın açıklaması yapmamalarının nedenini ise; Gökçek'le devam eden projelere açılan   mahkemelerin bir anda  konusuz kalması endişesinin de; Başkent Ankara'yı  ve Ankaralıyı maalesef ulaşım ana planını görmesinden mahrum bıraktığını iddia etti.


Güçlü Anadolu


Geri Dön