23 / 04 / 2024

Avcılar Belediye binası yıkılıyor!

 Avcılar Belediye binası yıkılıyor!

1999 Marmara depreminde hasar görünce güçlendirilen Avcılar Belediye binası için yıkım kararı alındı. 40 yıllık olduğu vurgulanan belediye binasının bugünden itibaren kademeli olarak tahliyesine başlandı.



1999 Marmara depremi sırasında aldığı hasardan dolayı güçlendirilme yapılan Avcılar Belediye binasına yıkım kararı verildi. 40 yıllık olduğu söylenen belediye binasının bugünden itibaren kademeli olarak tahliyesine başlandı.

Kocaeli Gölcük’te 1999 yılında meydana gelen depremde hasarın görüldüğü Avcılar ilçesinde 26 Eylül’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra ilçedeki binaların durumu gündeme geldi ve Avcılar Belediyesi için de endişelenildi.

Avcılar Belediyesi aracılığıyla yaptırılan incelemelerden sonra binanın boşaltılarak yıkılmasına ve yenisinin yapılmasına karar verildi. Bunun üzerine en az 40 yıllık olduğu söylenen belediye binasının bugünden itibaren tahliyesine başlandı. Görevliler katları sırayla boşaltarak taşımaya başladı. 

Ambarlı Mahallesi'nde yer alan belediye tarafından daha önce yaşlılara hizmet verilmesi için yaptırılan ‘Olgun Yaş’ binasının ön tarafına taşınma işleminin hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Belediye Başkanı Turan Hançerli, 26 Eylül Silivri depreminde hizmet binasının hasar görmediğini  belirterek, “Deprem anında çalışabilen bir yapı yapmak istiyoruz. Deprem ve arkasında aktif olarak çalışabilecek, görevlilerin deprem olduğunda bile hizmet verebilecekleri güçlü, dirençli bir bina yapmak istiyoruz. Geçici olarak başka bir binada hizmet vereceğiz. Yeni binamızı 2 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Amacımız; deprem anında bile çalışanların güven içerisinde görev yapacağı bir bina” şeklinde konuştu.

 Avcılar Belediye binası yıkılıyor!

10 bin bina 30 milyar liraya tamamen yenilenebilir! 

İstanbul'da ev sahipleri kentsel dönüşüm istemiyor! 


Geri Dön