24 / 04 / 2024

İstanbul'da ev sahipleri kentsel dönüşüm istemiyor! 

İstanbul'da ev sahipleri kentsel dönüşüm istemiyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da çelik konstrüksiyondan tek katlı konutlar yapılacağını ve vatandaşların hemen evlerine yerleştirileceğini belirtti...



Posta gazetesi yazarı Hakan Çelik, bugün köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cezayir, Gambiya, Senagal’i kapsayan Afrika ziyareti yolculuğunda, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamasını konu aldı. Hakan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ depremi ile ilgili söylediklerini yazdı.

İşte Hakan Çelik'in 'Depremzedelere önemli destekler' başlıklı yazısı...

VATANDAŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTEMİYOR

“Çevre Şehircilik Bakanımıza talimat verdim. Hemen çelik konstrüksiyondan tek katlı konutlar yapalım, yanlarına ahırları koyalım ve buradaki vatandaşlar hemen evlerine yerleşsinler. Şu an itibarıyla Çevre Şehircilik Bakanlığı çalışmayı yoğun bir şekilde başlattı. Türkiye fay hattında olan bir ülke, yatay mimari yapsak bu sıkıntıları yaşamayız.” 

“İnşaatlarda hassas olmamız gerekiyor. Belediyelerin ruhsat verirken dikkatli olması, zemin etüdü yapılması önem arz ediyor. Biz son depremle bir şey kazandık. AFAD, Kızılay, Jandarma, Silahlı Kuvvetlerimiz çok ciddi bir koordine içinde buradaki mücadeleyi başarılı şekilde verdiler. İstanbul’da bizler belediyelere uyarılarımızı yapıyoruz. Diyoruz ki; gelin buralarda konut yapımını bu şekilde başlatalım ama tabi üzülerek söylemem lazım vatandaş evlerinin kentsel dönüşüme gitmesini istemiyor, direniyor.”

Faik Öztrak: Kentsel dönüşüm seferberliği ilan edelim!

Kentsel dönüşüm yıkımı azalttı!

2020'de kentsel dönüşüm bütçesi düşürüldü!

 


Geri Dön