20 / 04 / 2024

Avcılar Park, Eylül 2013'te teslim edilecek!

Avcılar Park, Eylül 2013'te teslim edilecek!

Gül Proje ve Toya Yapı ortaklığında inşa edilen Avcılar Park, yüksek yapılaşmalara aşina olduğumuz bu dönemde, 6 katlı bloklarıyla dikkat çekiyor. 275 daireden oluşan ve 24 dönümlük yeşil alanı bulunan projede, konutlar Marmara Denizi ya da bahçe manzaral



İstanbul Avcılar'da yeni bir yaşam merkezi olan Avcılar Park, Gül Proje ve Toya Yapı'nın ortak projesi.

Yüksek yapılaşmalara aşina olduğumuz bu dönemde, 6 katlı blokları ile huzur verici bir yer. Arazisinin kot farklılıklarından kaynaklanan yapısı ile binalar konsept içerisinde daha da alçak algılanıyor. Betonlaşmanın çok fazla hissedildiği, yüksek yapıların üzerimize yürüdüğü İstanbul için konforlu bir proje olduğunu söyleyebilirim.

DANIŞMANLA ÇALIŞILMIŞ

Avcılar Park, toplam 19 bloktan meydana geliyor ve projede 275 daire yer alıyor. Teslimler 2013'te olacak ve şimdiden yüzde 45 oranında satış tamamlanmış. Az katlı, doğal ortamlı bu yaşam merkezinde 50 mağaza ve süpermarkete de yer verilecek.

Avcılar'ın deprem konusunda hassas bir noktada bulunması, bu projede Deprem Yönetmeliği'nin tam anlamıyla uygulanmasını sağlamış. Zemin etütleri bir danışman eşliğinde yapılmış; iyileştirme çalışmaları sırasında uzunluğu toplamda 20 kilometreyi bulan kazıklar kullanılmış.

Avcılar Park'ta metrekare satış fiyatı 2 bin 500 ile 3 bin TL arasında değişiyor. Bu yanıyla, orta-üst gelir grubunda yer alan kişilerin yatırımlarına ve kullanımlarına uygun bir yaşam merkezi. Toplam 40 bin metrekarelik bir araziye yerleşen projede bahçe olarak adlandırabileceğimiz yeşil alanlar için ayrılan alan ise 24 bin metrekare büyüklüğünde. Bu bölümün varlığı, yeşili ve doğayı projenin içerisine memnuniyet verici ölçüde dahil etmiş. Bahçe manzarasının yanında, yaşamın büyük bir bölümüne Marmara Denizi de eşlik ediyor.

TÜRK AİLE YAPISINA UYGUN PLANLAR VAR

Projede, daire planları da genel anlamda çok güzel çözümlenmiş. Bu yapılırken Türk aile yapısına uygun sınırların korunduğunu görüyoruz.

Antreden evin içine girişler kontrollü ve odalara dağılımlar tek bir koridordan sağlanıyor. Sirkülasyon alanlarında çok yer kaybetmemişler, öte yandan, katlar arası asansör ve merdiven hollerinin de gayet geniş ve ferah olduğunu belirtelim. Blokların birbirlerine olan konumları, site sakinlerinin mahremiyet mesafelerini koruyor. Avcılar'da ya da bu bölgenin yakın çevresinde iş sahibi olan, aile yaşamını ve huzur seven, konforlu bir hayat tarzı benimseyen kitle için başarılı bir projenin hayata geçirildiğini söyleyebilirim.

SOSYAL ALANLAR

Gezdiğim bu yaşam merkezinin en beğendiğim tarafı, araç trafiğinin ortak alana sokulmaması. Böylelikle geniş bir yeşil alan, hiç bölünmeden site sakinlerine kalıyor. Sosyal donatı alanları açısından zengin projenin diğer detayları arasında oyun alanlarını, açık ve kapalı havuzları.

ULAŞIM-OTOPARK

TEM Otoyolu'nun Avcılar ayrımıyla projeye ulaşıyorsunuz. Atatürk Havalimanı'na 9, deniz otobüsü iskelesine 1.5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yaşam merkezi içerisinde araç trafiği yok; arabalar ortak alanda park edemiyor ve sirküle olmuyorlar. Acil durumlarda araçlara açılabilen bu yaya yolları, kesintisiz bir doğal güzellik yaratıyor. Araçların, teknolojinin kalabalığı yaşam merkezindeki huzuru bozamıyor. Her daireye tahsisli kapalı otoparkları mevcut.

MALZEME-İŞÇİLİK

Malzeme seçimleri ve renkler uyumlu. Birinci sınıf malzemeler kullanılmış, işçilikler örnek dairelerde çok başarılı. Sanırım aynı başarıyı uygulamanın tümünde gösterebilirler; çünkü, günümüzün yüksek katlı, hızlı üretim yaşam merkezlerinden farklı, daha butik, daha elegan, daha sakin bir proje. Malzemede uç noktada seçimler yapılmadığı için satış rakamları yükselmemiş.

YAŞAM GİDERLERİ

Aidatlar henüz belirlenmese de daire başına standart dışı bir yük binmeyecek gibi görünüyor.

Eylül 2013'te teslim edilmesi planlanıyor

Avcılar'ın merkezinde, ana ulaşım yollarına, İDO iskelesi ve Atatürk Havalimanı'na yakın bir bölgede inşa edilen projenin, özellikle konumu nedeniyle tercih edildiği belirtiliyor. Bahçe ve deniz manzaralı konutlara yer verilen Avcılar Park;
meyve ağaçları, rengârenk çiçekler ve süs havuzlarına da ev sahipliği yapacak. Dairelerin Eylül 2013'te tamamlanması ve sahiplerine teslim edilmesi planlanan projede konut fiyatları 315 bin liradan başlıyor ve 875 bin liraya kadar yükseliyor. Bugüne kadar Otoport, Güneşli Park, Skyport, Perla Vista, Loca, Metroport, Rose Marine, Fly Inn, Colorist gibi birçok konut ve alışveriş merkezi (AVM) projesine imza atan Gül Proje ve Toya Yapı ortaklığıyla hayata geçirilen projenin arsası 2005'te Sabancı Holding'den alınmıştı.
Habertürk/Gamze Saygı


Geri Dön