23 / 04 / 2024

Avcılar Tahtakale'ye dönüşüm müjdesi!

Avcılar Tahtakale'ye dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümü Avcılar Tahtakale’de başlatacağız. İlk etapta başlatacağımız 50 bin konutluk aynı anda kentsel dönüşüm projesi içerisinde Tahtakale projemiz de olacak. Tahtakale’mize ilişkin rezerv alanda konut üreteceğiz" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde Zeyneb-i Kübra Camisi'nde bir taziyeye katıldıktan sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, esnaf ziyaretinde bir vatandaşın, İstanbul’un içindeki trafik gişelerinden dolayı sıkıntı yaşandığını ve çözüm beklediklerini söylemesi üzerine Bakan Kurum, konuyla ilgileneceklerini belirtti.

Tahtakale Mahallesi'nde oturan bir vatandaşla sohbet eden Kurum, mahallede gerçekleştirmek istedikleri dönüşümle ilgili hem vatandaşa hem de gazetecilere açıklamalar yaptı.

Avcılar Tahtakale ye dönüşüm müjdesi!

- "Kentsel dönüşümü Tahtakale'de başlatacağız"

Bakan Murat Kurum, İstanbul’daki kentsel dönüşüm ile ilgili genelgeyi gönderdiklerini ve 19 Mayıs tarihi itibarıyla genelgeyle ilgili sürecin tamamlandığını dile getirerek, şu şekilde konuştu:

“Gelen veriler ışığında artık önümüzdeki süreçte kentsel dönüşümü, acil öncelikli alanlarda başlamak suretiyle dönüşümü hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bu noktada Avcılar ilçemizde hem 31 Mart seçimleri öncesinde vatandaşlarımıza verdiğimiz sözler gereği hem de bölgenin ihtiyacı gereği kentsel dönüşümü Avcılar Tahtakale’de başlatacağız. İlk etapta başlatacağımız 50 bin konutluk aynı anda kentsel dönüşüm projesi içerisinde Tahtakale projemiz de olacak. Tahtakale’mize ilişkin rezerv alanda konut üreteceğiz. Vatandaşımız ister kendi yerinde, isterse rezerv alanında, isterse de imar planı karşılığı yüklenicilerle anlaşması karşılığında bu kentsel dönüşüm sürecini tamamlamış olacağız. İnşallah orası bittiğinde de altyapısıyla, sosyal donatısıyla, yeşil alanlarıyla hazır hale gelmiş örnek bir ilçemiz, mahallemiz olarak karşımıza çıkacak. Biz istiyoruz ki hiçbir vatandaşımız deprem riski altında yaşamasın, çocuklarımız en güzel ortamlarda yaşasın. Çocuklarımız için yeşil alanları bol, Avrupa standartlarında şehirler, mahalleler hayal ediyoruz. Bütün hayalimiz çocuklarımız ve geleceğimiz için. İnşallah onu da kararlı bir şekilde yapacağız.”

 

Turan Hançerli: Avcılar'ın geleceğini inşa edeceğiz!


Geri Dön