26 / 04 / 2024

Avcılar'da kentsel dönüşüm toplantısı gerçekleşti!

Avcılar'da kentsel dönüşüm toplantısı gerçekleşti!

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Tahtakale mahallesi halkını Kentsel Dönüşüm konusunda bilgilendirdi.Tahtakale Çınar Düğün salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Değirmenci “Her zaman yanınızdayım” açıklamasını yaptı...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kamulaştırma kararları ve Kentsel Dönüşüm ile ilgili beklentileri halka anlatan Başkan Değirmenci, Meclis üyeleri, Belediye Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de katıldığı sohbet ve bilgilendirme toplantısında vatandaşa “Tarafım Cumhuriyet, yönüm hizmet ilkesiyle çıktığım bu yolda her zaman yanınızdayım” dedi. Başkan Değirmenci, “Bizim belediyecilik anlayışımız vatandaşı sadece bir oy aracı olarak görmek değildir. İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan ve kime oy verirse versin her vatandaşımızın hizmetlerden eşit şekilde ve üst düzeyde faydalanması tek ilkemizdir“ dedi.


“Her türlü olumsuzluğa rağmen ve her türlü yargılanmaları göze alarak Tahtakale Mahallesine hizmetten kimseye ödün vermedik” diyen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Avcılar halkının refah ve mutluluğu için başlattığımız hizmet yarışında, Tahtakale Mahallesi sakinleri de payına düşen hizmeti en iyi bir şekilde alacağından hiç kimse kuşku duymasın” dedi. Değirmenci özetle şunları söyledi; “Burada hemşerilik ve komşuluk bilincini kafanıza yerleştirmişsiniz. Kendinizi güvende hissediyorsunuz. Sizler buralara kaçak binaları rant için değil yaşam için yaptınız. Bende sizler için yargılanıyorum. İstanbul’un taşı toprağı diye geldiğiniz bu mahallede ortak kültürünüzü de getirdiniz. Birikimlerinizi satıp yaptığınız bu evlerinizi kesinlikle satmayın. Sizin üzerinizden rant olacaksa o rantı sizin almanız için hep destekçiniz olacağım.”


Kamulaştırma kararının bir hükümet kararı olduğunu söyleyen Değirmenci, “Yerel yönetimleri by-pass ettiler, ama biz belediye olarak sizden tarafız. Geçtiğimiz hafta, belediyemizin ve TOKİ’nin taraf olduğu bir protokol bu doğrultuda düzenlenerek yürürlüğe girmiştir” şeklinde konuştu.


İnsanların kandırılmadığı her türlü yerinde dönüşüme hazır olduklarını belirten Değirmenci, “Halkı kimse kandıramaz, kimselere de itibar etmeyin, kimse evlerinizi elinizden alamaz” dedi.


Arsa başka birine bina başka birine ait olan yerlerin var olduğunu ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, bu durumda olan vatandaşların Belediye Hesap İşleri müdürlüğüne müracaat ederek, tek tapu yaptırmalarını istedi.


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön