18 / 04 / 2024

AVM kiracılarını şaşırtan gelişme! Yeniden kapanabilir!

AVM kiracılarını şaşırtan gelişme! Yeniden kapanabilir!

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, "AVM'ler ikinci kez kapanabilir. Yeni kapanma, kısıtlama gündemde. İkinci kapanmayı alışveriş merkezi yatırımcıları kaldıramaz" dedi..



Normalleşmeye geçişin ilk günlerinde açılması tartışamalara sebep olan AVM’ler ile perakende markalarını yeniden korku sardı. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet yazarı Jale Özgentürk'ün haberine göre; Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, "AVM'ler ikinci kez kapanabilir. Yeni kapanma, kısıtlama gündemde. İkinci kapanmayı alışveriş merkezi yatırımcıları kaldıramaz. Yatırımcıların borç yükü çok fazla. AVM’lerin çoğu bankaların eline geçer. Perakende ise zaten can çekişiyor. Çoğu marka kapanır" diye konuştu. 

AVM kiracılarını şaşırtan gelişme! Yeniden kapanabilir!

AVM’lere ilk üç günde 3.4 milyon kişi gitti

Normalleşmeye geçişin ilk günlerinde açılması tartışamalara sebep olan AVM’ler ile perakende markalarını yeniden korku sardı. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, “Erken açıldık ama en katı sağlık önlemleri bizdeydi. Şimdi film yeni başlıyor. İkinci kapanmayı ne AVM’ler ne de markalar kaldırabilir” açıklamasında bulundu. 

Altaş, AVM’lerde bu süreçte tüm sağlık koşullarına uyulduğunu, maskesiz kimsenin alınmadığını fakat sokaklarda, sahillerde ise hiçbir kurala uyulmadığını belirtiyor.

'Yeni kapanma, kısıtlama gündemde'

“Pandemide birinci perde reklamdı. Film yeni başlıyor” diyen Altaş, bu süreçten endişeli olduğunu söylüyor. Alataş, yeni kısıtlama ve eve kapanma ihtimallerinin arttığını belirtiyor. Endişesini, “Yeni kapanma, kısıtlama gündemde. Bu ikinci kapanmayı alışveriş merkezi yatırımcıları kaldıramaz. Yatırımcıların borç yükü çok fazla. AVM’lerin çoğu bankaların eline geçer. Perakende ise zaten can çekişiyor. Çoğu marka kapanır” diye konuştu. 

Lüks plaza ve AVM'lerde kiralar düşüyor mu?


Geri Dön