29 / 03 / 2024

AVM'lerde birçok iş yeri açılmadı!

AVM'lerde birçok iş yeri açılmadı!

Yaklaşık 2 aydır faaliyetleri durdurulan AVM'ler bugün yeniden kapılarını açtı. Fakat AVM’lerde beklenen talep görülmedi ve birçok iş yerinin kapalı olduğu görüldü...



21 Mart'tan beri kapalı olan Alışveriş merkezleri, bugünden itibaren sınırlı şekilde açıldı. Türkiye'deki AVM'lerin 4'te 3'ü bugün kapılarını açarken, AVM’lere maskesiz müşteri giremedi, sıkı denetim uygulandı. AVM'lerde 10 metrekareye 1 müşteri prensibi ile hizme sağlandı.

Sözcü'de yer alan habere göre; AVM’lere beklenen ilgi gözlenmezken, birçok işyerinin kapalı olduğu gözlendi.

ANTALYA

Antalya'da 11 Mart tarihinden kısa bir süre sonra kapatılan AVM’ler bugün kapılarını tekrar açtı. Sabah saatleri itibariyle faaliyete geçen AVM'lerin büyük bir çoğunluğunda mağazaların yüzde 10'nun da açık olduğu kaydedildi. Zincir mağazalar kentte bulunan bazı AVM'lerde faaliyete başlarken bazılarında açılmadı. Uzun bir süredir alışveriş yapamayan vatandaşlar ise AVM'lerin açılmasına beklenen ilgiyi göstermedi. 

EDİRNE

Edirne Erasta AVM’de, girişler bariyer kontrollü ve sosyal mesafeye kuralına uygun şekilde yapıldı. AVM’ye giren vatandaşların görevliler tarafından ateş ölçer ile vücut ısıları ölçüldü. Maske takmayan vatandaşların AVM'ye girişine izin verilmedi.

AVM’deki 52 mağaza hizmete açılmazken; 30 mağaza faaliyete başladı. AVM’de alışveriş sırasında sık sık sosyal mesafe kuralına uymalası konusunda anonslar yapıldı. AVM’de vatandaş yoğunluğu ise gözlenmedi.

ESKİŞEHİR

Corona virüsü salgını nedeniyle yaklaşık 1 aydır kapalı olan AVM'ler bugün kapılarını açtı. Eskişehir'de şehir merkezinde yer alan AVM'lerden biri hiç açılmazken diğer AVM ise açıldı, ancak AVM'deki firmalar işletmelerini hizmete açmadı. AVM'ye gelen vatandaşlar içeride kısa bir tur atarak AVM'den ayrıldılar. 

MERSİN

Mersin’in en büyük AVM’si Forum MERSİN AVM'nin girişinde dezenfekten ile kontrollü geçiş yapıldı. Normal günlerde binlerce kişinin ziyaret ettiği Mersin Forum AVM, ziyarete açılmasına rağmen ilk günü sakin geçiriyor. 

GİRDİKLERİ GİBİ ÇIKTILAR

Eskişehir'de şehir merkezindeki Kanatlı AVM, AVM'lerin açılmasına izin verilmesine rağmen bugün açılmadı. Şehir merkezindeki diğer AVM olan Espark AVM açıldı. Ancak Espark AVM'deki firmaların yüzde 90'ına yakını işletmelerini faaliyete başlatmadı.

AVM'ye gelen vatandaşlar için koronavirüsüne karşı AVM girişine dezenfektan yerleştirildi. AVM görevlileri tarafından içeriye giren vatandaşların ateşlerine bakıldı.

Maskesi olmayan vatandaşların ise AVM'ye girmelerine izin verilmedi. AVM'ye giren vatandaşlar içeride şaşkınlıkla karşılaştı. AVM'nin açık olmasına rağmen firmaların yüzde 90'ına yakınının işletmelerini açmamış olması sebebiyle vatandaşlar kısa sürede AVM'den ayrıldılar.

Adana, Mersin ve Hatay'da AVM'ler yeniden hizmette!

AVM-mağazalar savaşında kim, ne istiyor?

Kocaeli, Bolu, Karabük ve Sakarya'da AVM'ler kapılarını yeniden açtı!

Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da AVM'ler açıldı!

356 AVM bugün kapılarını açtı! 


Geri Dön