24 / 04 / 2024

Kocaeli, Bolu, Karabük ve Sakarya'da AVM'ler kapılarını yeniden açtı!

Kocaeli, Bolu, Karabük ve Sakarya'da AVM'ler kapılarını yeniden açtı!

Koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle geçici süreyle kapatılan Kocaeli, Bolu, Karabük ve Sakarya'da bulunan AVM'ler bugün yeniden hizmete açıldı.



Kocaeli, Bolu, Karabük ve Sakarya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle geçici süreyle kapatılan alışveriş merkezleri (AVM), önlemleri alıp kapılarını yeniden açtı. AVM'lerde restoran, kafe, spor ve eğlence sektörü dışında yer alan iş yerleri de faaliyete başladı. İşletmeler kontrollü olarak hizmete açıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AVM'lere gelen vatandaşların ateşleri ölçüldü ve ellerine dezenfektan sıkılıp içeri alındı. Personelin maske kullandığı AVM'de, müşterilerin de mağazalarda maske ve elpenle gezdiği izlendi.

- Kocaeli

Kocaeli'de yeni tip koronavirüs tedbirleri altından hizmete kapanan alışveriş merkezlerinden bazıları yeniden hizmet veriyor. Uzun zamandır kapalı halde bulunan alışveriş merkezleri, kısıtlamaların kaldırılmasından sonra müşterilerini karşılıyor. Kocaeli'de açık hava alışveriş merkezleri kapılarını açarken, diğerleri ise kapalı kalma süresini uzatmaya karar verdi. Kafe, spor ve eğlence alanları da faaliyete başlamadı. Hizmete açılan alışveriş merkezlerinde güvenlik ve hijyen tedbirleri faaliyetleri göz ardı edilmedi. 

Müşterilerine açık hava konseptinde hizmet sunan İzmit'te bulunan AVM'de, çok sayıda noktaya el dezenfektanı istasyonu yerleştirildiği gözlendi. Göz önünde yer alan yerlere asılan tabelalar ve belli aralıklarla yapılan anonslarla müşterilere maske takmaları, sosyal mesafeyi korumaları ve ellerini sık sık yıkamaları gerektiği ifade ediliyor. Mağazalarda bulunan personel de maskeyle ve sosyal mesafe kurallarına uyuldu. Kısıtlamaların kaldırılması karşısında mağazaların yarısının kapalı kaldığı alışveriş merkezinde yoğunluk oluşmadı.

Alışveriş merkezi müdürü Murat Yıldırım, açıklamasında, alışveriş merkezindeki mağazaların yavaş yavaş açılma kararı verdiğini ve bugün 56 mağazanın 23'ünün hizmet verdiğini açıkladı. Mağazaların kapalı kaldığı süre içerisinde birçok önlem aldıklarından bahseden Yıldırım, koridorlara 10 metre aralıklarla dezenfektan yerleştirdiklerini, tüm tuvaletleri özel ilaçlarla dezenfekte ettiklerini, temizlik çalışanı sayısını yükselttiklerini açıkladı. 

Yıldırım, güvenlik görevlilerin, kısıtlama kapsamında olan kişilerin girişini önlemek amacıyla kontrollerine devam ettiği, mağazaların da Sağlık Bakanlığının yayımladığı tavsiye kararları kapsamında tedbirlerini aldığını ifade edilerek, "Vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı bir şekilde alıveriş yapabilmeleri için gerekli ortamı sağladık. Vatandaşlarımız rahatlıkla buraya gelip, güvenle alışverişlerini yapabilir." açıklamasında bulundu.

Vatandaşlardan Erdinç Yılmaz ise gezmek için geldiğini söyleyerek, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için evden çıkamadık. Bugün alışveriş merkezlerinin açıldığını öğrenince gezmeye geldik." açıklamasında bulundu. Yılmaz, tedbirlerin memnun edici seviyede olduğunu açıkladı. 

- Bolu

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'nde yer alan AVM, yeniden hizmete açıldı.  AVM'ye gelen vatandaşların ateşi ölçüldü ve dezenfektan ve maske dağıtıldı. Temizlik personeli, AVM içerisinde belirli aralıklarla dezenfeksiyon çalışmasında bulunuluyor. Açık tavana sahip AVM içerisinde iş yerleri, kendi tedbirlerini alarak müşteri kabul ediyor. AVM'de gelecek günlerde termal kamera uygulamasına geçilmesi amaçlanıyor.

- Karabük 

Karabük'te faaliyette bulunan alışveriş merkezinde kapalı olan bazı mağazalar, yeniden hizmet veriyor. Vatandaşlar, ateş ölçümü sonrasında AVM'ye alındı. Az sayıda mağazanın açık kaldığı AVM'de vatandaşlar, mağazaları sosyal mesafe kuralına uyup gezdi. Sakin olduğu tespit edilen AVM'de güvenlik görevlisi, mağaza çalışanları ve vatandaşlar da maske kullanımına özendirildi.

Esnaf Harun Akbulut, açıklamasında müşterilerin sosyal mesafe kuralına dikkat edip alışveriş yaptığını ifade ederek, "AVM'ye girişte vatandaşların ateşi ölçülüyor. Biz de müşterilerimize kolonya ve dezenfektan vererek ellerinin temiz kalmasını sağlamaya çalışıyoruz." diye konuşuldu.

- Sakarya

Sakarya'nın Adapazarı ve Serpan ilçelerinde yer alan AVM'ler, yeniden hizmet veriyor. AVM'ye gelen vatandaşların ateşi ölçülürken, dezenfektan ve maskesi olmayanlara dağıtımda bulunuyor. Temizlik personeli de belirli aralıklarla dezenfeksiyon işlemi gerçekleşiyor.

356 AVM bugün kapılarını açtı! 


Geri Dön