29 / 03 / 2024

AVM'lerin hem ziyaretçileri hem ciroları arttı!

AVM'lerin hem ziyaretçileri hem ciroları arttı!

Alışveriş merkezleri kış aylarında doldu taştı. İstanbul ve Anadolu’daki AVM’lerin hemen hepsinin hem ziyaretçi sayısında hem de ciroları arttı. Ciro artışında kampanyaların yanı sıra sosyal etkinliklerin katkısı da büyük.



Alışveriş merkezleri (AVM) bir anlamda reel ekonominin göstergeleridir. Buradaki iş hacmi piyasadaki hareketi yansıtır. Biz de bahar ayları ile birlikte AVM'ler üzerinden reel piyasanın nabzı ölçüldü. Para Dergisi'nden Özben Men'in haberine göre; öncelikle AVM'ler sonbahar kış sezonunu gayet hareketli geçirdi.

Gerek İstanbul’da, gerekse Anadolu şehirlerinde mevsimin hayli soğuk geçmesi, alışveriş merkezlerinin hem ziyaretçi sayısını hem de cirolarını ciddi oranlarda artırdı. Bunda AVM’lerin ziyaretçilerine alışverişin yanında eğlence mekanları ve keyifli zaman geçirecek ortamları sunmaları da etkili oldu.

ETKİNLİKLERİN KATKISI BÜYÜK

İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Marmarapark AVM, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bir bölgede yer alıyor. Yerli ziyaretçilerin yanı sıra yabancıların da ilgi gösterdiği AVM’nin bu sonbahar kış sezonunda ziyaretçi sayısı, bir önceki sezona göre yüzde 5 oranında artış gösterdi. Ziyaretçilerin yüzde 8’ini başta Arap ülkelerinden olmak üzere yurt-dışından gelen turistlerin oluşturduğunu belirten AVM Müdürü Emre Saraç, kapı girişlerindeki artışın alışverişlere de yansıdığını belirtiyor. 250 mağazanın hizmet verdiği AVM, farklı sosyal üniteleriyle ziyaretçilerine alışverişin dışında eğlence ve keyifli zaman geçirme imkanları da sunuyor. Marmarapark AVM’de sinema, bowling, çocuk eğlence merkezi, ücretsiz internet, internet lounge, kum havuzu 050ın alanı, kafeler, dijital selfie çekim merkezi (photobuzzer) gibi sosyal alanlar bulunuyor.

Saraç, “Bulunduğumuz bölgede özellikle çocuklu ailelerin yoğun ilgisini görüyoruz. Bölgedeki tek Imax sinemaya sahip AVM’yiz. Eğlence alanlarımız, teraslı gastronomi ünitelerimiz sayesinde ziyaretçilerimiz alışveriş merkezimizde keyifli zaman geçiriyorlar. Bu ilginin elbette mağazalarımızın cirolarına da olumlu etkisi oluyor. Alışveriş merkezimizde sürekli olarak konser, çocuk etkinlikleri, sergi, sosyal medya ve teknoloji etkinlikleri düzenliyoruz. Örneğin, Kemal Sunal Sergisi, Akustik Konserler Zinciri, Çocuk Tiyatrosu, illüzyon Müzesi, Teknoloji Festivali, World of Safari’yi sayabiliriz. Bu etkinliklerimizin kapı girişlerine ve cirolara yüzde 15 civarında olumlu etkisi oluyor” diyor.

 Ceyda GAMZELİ / Watergarden AVM Müdürü

AVM lerin hem ziyaretçileri hem ciroları arttı!

"Sosyal aktivitelerimiz çok fazla''

Sezona göre ziyaretçi profilimiz farklılık gösteriyor. Yaz aylarında yabancı ziyaretçi sayımız İstanbul’un daha fazla turist ağırlaması nedeniyle yüzde 20 artıyor. Daha çok Ortadoğulu ülkelerden gelen ziyaretçilerimiz var. Ayrıca Balkanlar, Avrupa ülkeleri ve Rusya'dan gelen ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Yeme içme ve eğlence alternatiflerimiz, şov havuzumuz ilgilerini çekiyor. Çocukların vakit geçirecekleri alanlar da ziyaretçilerimizin Watergarden'ı tercih etmesinin ve mutlaka ziyaret etmelerinin sebeplerinden biri. Watergarden olarak Türkiye’nin ilk ve tek yeme, içme merkezi olarak kendimizi konumlandırıyoruz. Bunun en büyük sebeplerinden birisi açık alanlarımız ve sosyal aktivitelerimizin çok fazla olması. 84 (34 yeme-içme,42 alışveriş, 8 eğlence ve spor noktası) mağaza ve restorana ev sahipliği yapıyoruz. Bulunduğumuz bölge olan Ataşehir'de çok fazla iş merkezi ve şirket var. Bu da hem ziyaretçi sayımıza hem de satışlara olumlu yansıyor. Kampanyalarımızı daha çok dijital interaktif pazarlama stratejileri ile oluşturuyoruz. Satışa dönük ve çekiliş ile ödül odaklı kampanyalarımızı ön plana çıkarıyoruz.

Niyazi BÜYÜKAKSU / Sankopark AVM Müdürü

AVM lerin hem ziyaretçileri hem ciroları arttı!

“Ayda 900 bin ziyaretçi ağırladık''

Bu kış ayda ortalama 900 bin ziyaretçi ağırladık. Bu rakam bir önceki sezonla gösteriyor. Ziyaretçilerimizin yüzde 5’ini yabancılar oluşturuyor. Kendini tekrarlamayan kampanyalar yapıyoruz. Yılbaşı dönemi Troy ve Param işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz kampanya ile her gün 10 kişiye TL yüklü kartlar ve her hafta liPhone X hediye ettik. Ziyaretçilerimiz kazandıkları tutarları mağazalarımızda harcadılar. Tüketiciler AVM'leri daha güvenilir yer olarak görüyorlar. Bu da cirolara yansıyor. Ayrıca AVM’ler artık değişen mimari şartlarıyla sadece alışveriş yapılan yer olmaktan ziyade yaşam merkezlerine dönüşmüş durumda. Bu da tüketiciler için duygusal bağ oluşturuyor. 163 mağazamızla yüzde 92 doluluk oranına sahibiz. Gaziantep'te tek olan 40'tan fazla ulusal ve uluslararası markayı bünyemizde barındırıyoruz. Sinema salonlarımız, eğlence merkezlerimiz, sanat galerimiz ve spor salonumuzla kentin sosyal yaşam merkezi olma özelliğimizi sürdürüyoruz.

MarkAntalya AVM Müdürü Fırat Ercan da bu sezonki yoğunluktan memnun olduklarını belirtiyor.

YÜZDE 17'LİK CİRO ARTIŞI

Bu yıl soğuk bir kış geçirdiklerini söyleyen Ercan, bunun satışlara olumlu yansıdığını, sezonu yüzde 17 ciro artışıyla kapatacaklarını belirtiyor. AVM sayısındaki artışın yavaşlamasıyla birlikte son iki yılda piyasa koşullarının dengelendiğine işaret eden Ercan, farklı konseptlerin ve hizmet kalitesindeki farklılaşmanın devam etmesi durumunda AVMTere ilginin süreceğini vurguluyor.

Perakende firmaların artan maliyetlerden dolayı adetsel bazda satış hedeflerini tutturmakta zorlandıklarını belirten Ercan, büyümenin birim fiyat artışlarından kaynaklandığına dikkat çekiyor. Kış sezonu boyunca 1.5 milyon ziyaretçi ağırladıklarım söyleyen Ercan, şöyle devam ediyor: “Antalya gibi yerleşik yabancıların ve yaz aylarında gelen turist sayısının yüksek olduğu bir destinasyonda bulunmanın avantajını yaşıyoruz. Ziyaretçilerimizin yıl ortalamasında yüzde 1.5’ini yabancılar oluşturuyor. Bu rakam yaz sezonunda yüzde 4’leri buluyor. Ağırlıklı olarak Rus misafirlerimiz bizi tercih etmekte ancak son yıllarda Ortadoğu pazarı, özellikle Nevruz döneminde Iranlı turist sayısında ciddi artışlar yaşandı. Ayrıca Alman, İngiliz, Hollandalı misafirlerin yanı sıra Irak, Filistin gibi Ortadoğu ülkelerinden de ziyaretçi alıyoruz. 153 mağazamızla Antalya’nın merkezinde hizmet veriyoruz. Dış alandaki kafe ve yeme içme alanlarımız genç yaşlı birçok AntalyalI için buluşma noktası olmuş durumda. Satışların hareketlenmesini sağlamak amacıyla BMW kampanyası başlattık. Bunun da olumlu sonuçlarım aldık.”

ZİYARETÇİNİN YÜZDE 20'Sİ YABANCI

Antalya’da hizmet veren bir başka AVM olan TerraCity, bulunduğu yer itibariyle hem şehir içinden, hem de Antalya’nın oteller bölgesi olarak da adlandırılan Kundu ve Belek’ten ziyaret çekiyor. Bu nedenle özellikle turizmin artış gösterdiği yaz aylarında dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçi ağırlıyor. Ancak yabancıların TerraCity’ye olan ilgileri kış döneminde de sürüyor. Örneğin sonbahar kış döneminde bu AVM’ye giriş yapan ziyaretçilerin yaklaşık yüzde 20’sini başta Rusya, Almanya ve Ingiltere’den gelenler olmak üzere yabancılar oluşturdu. TerraCity AVM Müdürü Gözde Hoşten, turizmdeki artışın ziyaretçi trafiği anlamında 2019 dönemine de olumlu başlamalarını sağladığını söylüyor. Hoşten’in verdiği bilgilere göre TerraCity’nin ziyaretçi sayısı bu dönemde yüzde 7 oranında artış gösterdi. AVM’nin 180 mağaza ve yeme içme alanlarıyla hizmet verdiğini belirten Hoşten, şu değerlendirmelerde bulunuyor:

“12 aya yayılmış bir pazarlama planına sahibiz. Her ay ve özel günler için geliştirdiğimiz bir etkinlik ve reklam stratejimiz bulunuyor. Ayrıca hedef müşteri gruplarına yönelik ticari ve imaj kampanyalarıyla da ziyaretçi ve ciro artışını devam ettiriyoruz. Sömestr dönemi gerçekleşen çocuk etkinlikleri, TerraCity Kültür ve Sanat Buluşmaları kapsamındaki söyleşiler, konserler, Antalya’nın ve Türkiye’nin en önemli spor organizasyonlarından olan Tour of Antalya ve Runatolia Maratonu kapsamındaki etkinliklerimiz ile ziyaretçi artışında göze çarpan farklar sağladık. Aralık-Ocak döneminde kurulan WinterCity Yılbaşı Pazarı alanımız ile hem yerli hem de yabancı çok geniş kitlelere ulaşarak önemli frekans artışı gerçekleştirdik. Tüketiciler artık organize perakendeyi tercih ediyor. Bu sadece ekonomik gereksinimlerle değil AVM’lerin sağladığı sosyal ve kültürel imkanlarla da destekleniyor. Sadece ticari değil sosyal anlamdaki bu tamamlayıcı etki ile AVM’lerin büyümesi de devam ediyor. AVM’de gerçekleştirilen etkinlik dönemlerindeki ciro artışları bu ilginin satışlara yansıdığının önemli bir göstergesi. Alışveriş merkezimizin zemin katında ayrılan etkinlik alanımız birçok kültür sanat buluşmasına ev sahipliği yaparken, sinemanın da bulunduğu teras katımız sene içinde açık hava konserleri ile ünlü isimleri AntalyalIlarla buluşturuyor.”

YABANCILARIN DA GÖZDESİ

Bu sonbahar kış sezonunda ziyaretçi sayısında önemli artışlar sağlayan bir başka AVM de Aqua Florya. Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum ile ismini duyuran AVM, geçen yılın kış mevsimine göre bu kış ziyaretçi sayısını yüzde 10’un üzerinde artırdı. Aqua Florya’yı ziyaret edenlerin de önemli bir bölümünü yabancılar oluşturuyor. Bu oranın yaz aylarında artış gösterdiğini belirten AVM Müdürü Mehmet Köklü, “Genellikle Ortadoğu ve Arap  yarımadasındaki farklı ülkelerden ziyaretçiler ağırlıyoruz. Avrupalı turistler de yüzde olarak az olmalarına rağmen alışveriş merkezimizi ziyaret ediyorlar. Ayrıca Türk Cumhuriyetleri ve Rusya’dan da ziyaretçilerimiz var” açıklamasında bulunuyor. AVM bünyemde 160 mağazanın olduğunu beliren Köklü, şu bilgileri aktarıyor: “Pazarlama planı dahilinde yıl boyunca farklı aktiviteler gerçekleştirdik. Üzel günlerde düzenlediğimiz aktivitelerle ziyaretçilerimize keyifli bir alışveriş ortamı sağladık. Canlı müzik etkinlikleri, astroloji günleri ve yılbaşı dekorasyonumuz ile kış dönemine uygun etkinlikler gerçekleştirdik. Sektörde bulunan en önemli restoranları da bünyemizde barındırmaktayız. Açık amfi alanımızda deniz manzarası ve temiz havasıyla ziyaretçilerimize keyifli bir ortam sağlıyoruz. Çocukların eğlendiği ve aynı zamanda ailelerin de bu zaman diliminde vakit geçirebilecekleri eğlence merkezimiz bulunuyor. Bununla birlikte performans merkezimizle de farklı tarzlarda müzik yapan sanatçıları ziyaretçilerimizin bu anlamdaki ihtiyaçlarını giderebildiğimizi düşünüyoruz.”

Sinan AKDEMİR / Novaland Outlet Genel Müdürü

"Yerli tüketicilerin ilgisi yoğun''

Novaland Outlet Konya, 2015 yılında şehrin ilk outlet alışveriş merkezi olarak kapılarını açtı. Açıldığımız günden itibaren ziyaretçilerimize modaya, markalı ürünlere ve kaliteye uygun fiyatlarla ulaşmalarına imkan sunarak şehrin yeni çekim merkezi olmayı başardık. Tüketicilerimizin bu ilgisini düzenlemiş olduğumuz çeşitli kampanyalarla destekliyoruz. Konya'nın yeni gelişen yaşam alanı içerisinde yer alan AVM'mizde 127 mağaza ile hizmet veriyoruz. Bunun yanında sinema, çocuk oyun alanlarımız ve yeme içme ünitelerimiz AVM'ye yapılan ziyaretleri ciddi oranda artırıyor. Kış sezonunda ziyaretçi sayımız aylık bazda yüzde 7 arttı. Özellikle sömestr döneminde bu artış daha yüksek oranlarda gerçekleşti. Konya daha çok kültür turizmine hizmet verdiği için şehre gelen yabancı turistlerin alışverişleri diğer şehirlere göre daha sınırlı oluyor. Bu yüzden ziyaretçi sayımızdaki artış tamamen yerli tüketicilerden kaynaklanıyor. Sonbahar kış sezonunu dikkate aldığımızda genel olarak perakende ciro endeksinde önemli artışlar oldu. Seçimlerin tamamlanmasıyla önümüzdeki dönemde ciro artışlarının devam etmesini bekliyoruz.

AVM Ciro Endeksi Şubat'ta yüzde 18,1 arttı!


Geri Dön