25 / 04 / 2024

AVM'lerin pazarlama ve organizasyon bütçeleri arttı!

AVM'lerin pazarlama ve organizasyon bütçeleri arttı!

ŞEHİR yaşamının vazgeçilmez alanlarını oluşturan AVM 'lerin perakende pazarındaki yeri ile birlikte müşteriyi çekmek için hazırladıkları etkinlik ve organizasyonlar için ayırdıkları pazarlama bütçeleri de artıyor.



Özel gün ve haftalar için hazırladıkları etkinlik ve organizasyonlarla dikkat çekmeyi hedefleyen AVM'ler bu konuda adeta birbirleri ile yarışıyorlar. AVM'ler ziyaretçilerinin ilgilerini çekecek ve sürekli takip etmelerini sağlayacak şekilde kampanya ve etkinlikler düzenliyorlar. 


Özel günler, çocuk etkinlikleri ve canlı performans sanatçıları ile alışveriş merkezinin dinamik kalmasını sağlayan AVM'lerin bunlar için ayırdıkları bir yıllık bütçeleri dudak uçuklatıyor. Pazarlama müdürleri, bir yıl içerisindeki etkinlikler için ayrılan bütçenin AVM cirosuna geri dönüşünün harcanandan kat ve kat olduğunu ifade ediyorlar. Şehirlerdeki sosyalleşme alanları olma yolunda ilerleyen Alışveriş Merkezlerinin pazarlama bütçeleri gün geçtikçe artıyor. 



Şimdi sömestr zamanı...

Hiçbir özel gün ya da haftayı kaçırmamaya dikkat eden Alışveriş Merkezlerinde şimdi sömestr telaşı var. Ankara'daki Alışveriş Merkezleri de sömestr etkinlikleri ile ziyaretçilerine alternatif sunuyorlar. Forum  Ankara  Outlet'te 2 Şubat'a kadar devam edecek olan Kazı-Kazan kampanyası, ziyaretçilere sürpriz hediyeler kazandırıyor. Forum Ankara Outlet'ten 100 TL ve üzeri alışveriş yapanlar, kampanya noktalarından KazıKazan kartı alıp her gün televizyondan tablet bilgisayara birbirinden özel hediyeler kazanma şansı yakalıyor. Kentpark Alışveriş Merkezi, yarıyıl tatilinde Zelflerin Sihirli yolculuğunu minik ziyaretçileri ile buluşturuyor Karnelerini alan minik ziyaretçilere coşkulu anları Türkiye'de ilk kez Kentpark AVM'de yaşatacak. Zelf Dünyası 24 Ocak-1 Şubat günlerinde 13.00-20.00 saatleri arasında Kentpark AVM'de ziyaretçileri ile buluşacak. Carrefour Ankara Alışveriş Merkezi, çocukları "Shopkins"in renkli dünyasında eğlenceli bir maceraya davet ediyor.Bu etkinlik çocuklara İnteraktif atölyelerle eğlenceli bir deneyim sunacak. Atlantis AVM'ye Angry Birds geliyor. Küçük-büyük tüm Atlantis AVM ziyaretçileri, 2430 Ocak tarihleri ve 12.00-20.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlik için Atlantis AVM'de buluşuyor. Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 24 Ocak Cumartesi günü Aiesec'in organize ettiği Ülkeler Panayırı ile 20 farklı ülkeden gelen temsilcilerle buluşarak onların kültürleriyle tanışma fırsatı bulurken 27 Ocak-31 Ocak günleri arasında gerçekleşecek maskot şov, karaoke şov, pandomim, cambaz ve çeşitli çocuk oyunları ile hem eğlenecek hem de sürpriz hediyeler kazanabilecek. 1 Şubat Pazar günü ise balon şov ve atölyesi ile hem çocuklar hem de velileri balonların oluşturduğu renkli bir maceraya katılabilecek. Sadece eğlence ile sınırlı kalmayan Antares, 23 Ocak-8 Şubat arası Antares Kartı ile giyim ve ayakkabı alışverişlerinde 100 TL ve üzeri harcamalara 5 TL, 250 TL ve üzeri harcamalara 10 TL bonus kazandıracak. 


Ticari Hayat


Geri Dön